Громада храму Нововолинська зібрала підписи за перехід в нову церкву. ФОТО

Громада храму Нововолинська зібрала підписи за перехід в нову церкву. ФОТО
Храм Симеона Стовпника у Нововолинську. Фото - БУГ

На Волині у Нововолинську прихожани храму Симеона Стовпника проголосували за перехід з УПЦ МП до Православної церкви України.

Збори відбулись після водохрещенського богослужіння 19 січня, пише БУГ.

Храм знаходиться на вулиці Панасівській. Це територія колишнього села Панасівка, яке приєдналось до Нововолинська. 

Попередньо жителі вулиці Панасівської підписалися під ініціативним листом щодо переходу до Православної церкви України та повідомили про своє бажання настоятелю храму. 

На початку зборів настоятель церкви отець Роман розповів про свою позицію. У своїх висловлюваннях був стриманий. Зазначив, що краще поки не спішити, бо новостворена ПЦУ ще не визнана жодною з православних церков світу.

«Незалежно від приналежності, ми всі є православні і Бог є однаково в кожній божій церкві. Я хочу, щоб була одна православна церква в Україні. Та якщо хоча б половина з 15 світових помісних православних церков підтримає ПЦУ, привітає Епіфанія – одразу переходимо. Хочете сьогодні – голосуємо, але тоді, на жаль, я вас всіх буду любити… На мене ніхто не давить, хочу щоб було все справедливо, просто давайте почекаємо», – зазначив священик, який 14 років очолює храм.

Присутні наголосили, що громада вже вирішила і потрібно не боятися, бо в подальшому візьмуть приклад й інші приходи.

Збори тривали близько 30 хвилин, минули без особливих перепалок і конфліктів. Віруючі розповіли про свою позицію в потребі вийти з підпорядкування Московському патріархату та просили отця Романа проводити надалі богослужіння.

«За» перехід до ПЦУ проголосувало 42 прихожанина, «проти» – 2, «утримались» також 2, серед яких і настоятель храму. По завершенню склали протокол зборів та зібрали підписи.

Ініціативна група готуватиме відповідне звернення про перехід церковної громади до ПЦУ.

Читати також: Ще в одному селі на Волині проголосували за вихід з Московського патріархату


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як лучани купаються у крижаному Стиру. ФОТО
Наступна новина «Це вам не Кашпіровський!». Як губернатор Савченко купався у крижаній воді під Луцьком. ФОТО
Останні новини
Схожі новини