Ще в одному селі на Волині проголосували за вихід з Московського патріархату

Ще в одному селі на Волині проголосували за вихід з Московського патріархату
Храм святого великомученика Димитрія Солунського УПЦ МП села Положево Шацького району

Парафіяни храму святого великомученика Димитрія Солунського УПЦ МП села Положево Шацького району прийняли рішення про перехід до Православної церкви України.

Подія відбулася у п’ятницю, 18 січня, після богослужіння, освячення води та проповіді священика, пише Район.Шацьк.

На збори, які ініціювала церковна громада, приїхали архімандрит Арсеній, настоятель Світязького Петро-Павлівського чоловічого монастиря з 5 монахами, виконувач обов’язків старости Самійличівського старостинського округу Олександр Кусько і навіть представники поліції. Присутність монахів у храмі пояснювалася тим, що церква у селі була збудована за кошти монастиря і громади.

Священики намагалися переконати людей залишитися у підпорядкуванні Московського патріархату.

«Дебати на зборах були досить гострими, проте громада наполягла на своєму, – розповідає парафіянка Олена. – Ми все зробили за правилами, зібрали в селі майже 100 підписів парафіян за перехід до ПЦУ, поінформували керівництво округу. Надіємося, що завтра, на Богоявлення, в нашому храмі буде перша служба з українським священиком».

Наприкінці настоятель монастиря ініціював у храмі голосування, і парафіяни майже одноголосно проголосували за перехід до Православної церкви України.

Нагадаємо, 17 січня у селі Брониця Камінь-Каширського району громада храму проголосувала за перехід із УПЦ МП до Православної церкви України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у лісі освятили воду. ФОТО
Наступна новина На автовокзалі у Луцьку викрили аферистку, яка збирає гроші нібито на лікування дитини. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини