«Це вам не Кашпіровський!». Як губернатор Савченко купався у крижаній воді під Луцьком. ФОТО

«Це вам не Кашпіровський!». Як губернатор Савченко купався у крижаній воді під Луцьком. ФОТО
Голова ОДА Олександр Савченко і його тапок

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко і голова Луцької РДА Тарас Яковлев скупалися у крижаній воді. На свято Водохреща вони приїхали у купальню святих цілителів-безсрібників Косьми та Даміана, що в Гіркій Полонці Луцького району.

Купання розпочались вранці 19 січня. Загалом охочих скупатись було небагато. У воду заходили переважно поодинці, більшість – чоловіки.

Савченко подарував отцю Володимиру ікону.

Згодом священик освятив воду в купальні. Після цього її «випробували» посадовці.

«Я ще такої теплої води не зустрічав. Чуть холодніша, ніж в джерелі Святої Анни, - поділився враженнями Олександр Савченко. - Я купаюсь вже років 15. І до першого льоду. У мене є басейн. Спеціально для того, щоб підтримувати здоров’я, а не для того, щоб ніжитись».

Він розповів, що купання на Водохреще – особливе, оскільки вночі з 18 на 19 січня оновлюється інформаційна пам'ять води, тож завдяки цьому оновлюється тіло.

«У мене був випадок в житті, я не міг навіть на перекладині підтягуватись, бо на руці така як горошинка з’явилась. Після купання вона щезла. Це вам не Кашпіровський.  Але до цього треба готуватись морально і бажано з весни купатись і до пізньої осені, щоб загартуватись», - додав очільник області.

Голова Луцької районної державної адміністрації Тарас Яковлев розповів, що купається на Водохреще вже 5 рік поспіль. Щоразу в інших місцях. Цього року вперше побував в купальні в Гіркій Полонці.

«Це завжди хвилюючий момент, враження дуже позитивні. Особливо, коли ти скупнувся і виліз. Тоді таке відчуття, що ти очищаєшся і перезавантажуєшся», - сказав Тарас Яковлев.

Місцевий житель Василь Кривчук раніше ходив на річку Чорногузку, а цьогоріч вирішив з дітьми прийти на купальню.

«Не треба воду відразу витирати, треба трохи постояти, - радить чоловік. - Я в баню ходив і закалився. Купаюсь років 5. А перед цим ніяк не міг налаштуватись. Одного разу закликали купатись, я вже хотів іти, а тоді мене як кольнуло в руці. Як голкою. Не пішов.

Наступного року те саме. Думаю, ні, не піду. Оце вже як налаштувався, пішов на річку, то вже щороку купаюсь».

Ті, хто боялись купатись, змочували у воді руки чи просто набирали воду у пляшки чи інші ємності. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Громада храму Нововолинська зібрала підписи за перехід в нову церкву. ФОТО
Наступна новина Як у луцькому парку святкують Водохреще. ФОТОРЕПОРТАЖ
Останні новини
Схожі новини