Громада на Волині просить, аби митниця з нею ділилася. ВІДЕО

Громада на Волині просить, аби митниця з нею ділилася. ВІДЕО

У Рівненській сільській раді Любомльського району просять, аби їх місцевий бюджет отримував кошти від перевиконання доходів митниці, адже на території громади є пункти пропуску.

Таке звернення подали депутати Рівненської сільської ради до Волинської обласної ради, йдеться у сюжеті телеканалу «Сфера-ТВ. Луцьк».

Депутати Волинської обласної ради - члени комісії з питань міжнародного співробітництва, у п’ятницю, 9 листопада обговорили звернення депутатів Рівненської сільської ради Любомльського району.

До депутатської комісії Волиньради від імені депутатів та всієї громади звернувся Рівненський сільський голова Володимир Крижук.

Йдеться про те, що, на думку заявників, громади, на території яких є пункти пропуску, громада мала б отримувати і кошти від перевиконання доходів митниці. Проте, подібні рішення вимагають змін у законодавстві, відтак клопотання мають розглянути та підтримати на інших рівнях. Володимир Крижук зазначив, що ці кошти спрямували б і на облаштування сервісної зони, на підтримку благоустрою і таке інше

Голова комісії Валерій Курстак підкреслив, що Рівненська ОТГ надзвичайно організована та прогресивна у розвитку, тому, мовляв, клопотання варто підтримати. Та у свою чергу поцікавився, як ідуть справи із новиими митними терміналами. На що відповідь Рівненського сільського голови була невтішною. Адже після виходу в ефір інтерв’ю з Олегом Ляшком на одному з місцевих телеканалів роботи припинилися і навіть почалися розслідування.

Члени комісії звернення підтримали.  При цьому маємо зауважити, що Рівненська громада входить в п’ятірку найбагатших на Волині, а за доходами на 1-го мешканця, взагалі посідає другу позицію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Маркетинг-форум у Луцьку: 8 важливих тез про рекламу в інтернеті
Наступна новина «Мене мало не застрелив поліцейський у Парижі» – луцький адвокат
Останні новини
Схожі новини