Грошей нема: у Луцьку думають, що робити з районним будинком культури. ВІДЕО

Грошей нема: у Луцьку думають, що робити з районним будинком культури. ВІДЕО
Луцький районний будинок культури знаходиться на вулиці Ковельській обласного центру

Голова Луцької РДА Тарас Яковлев пропонує віддати районний будинок культури місту, мовляв він фізично знаходиться у Луцьку і коштів на його утримання в районному бюджеті немає. Натомість депутати райради проти.

Про це вони сперечались під час сесії у четвер, 14 лютого, – йдеться у сюжеті Сфера-тв.Луцьк.

 Чиновники переконують – після реформи децентралізації у районному бюджеті суттєво поменшало грошей, тож фінансування деяких закладів стало непосильною ношею.

«На сьогодні в цьому закладі займається більше, як 100 дітей. Із них 85, по інформації, яку мені надали працівники сектору культури, це лучани», – зауважив Тарас Яковлев.

Втім, деякі депутати виступили проти передачі будівлі міській раді.

«А чи не може статись так, що ми передамо цей заклад, а буквально через місяць міська рада його, ну бо це буде вже їхня власність, зможе подати на продаж? То чи не буде кращий варіант – дати в оренду за гривню? Тоді вони не зможуть це зробити», – зауважила депутатка Валентина Рабчевська.

Але представник Луцькради переконував, що наразі там розглядають лише варіант про повну передачу закладу.

На сесії були присутні і представники колективу будинку культури. Кажуть - найбільше хвилюються не про те, з чийого бюджету фінансуватимуть заклад, а чи будуть для них робочі місця та чи функціонуватимуть всі гуртки.

У результаті після довгих перемовин та дискусій, депутати районної ради таки не проголосували за передачу будинку культури. Чимало обранців громади - утримались. Колектив закладу, районні депутати та представники міської ради вирішили зустрітись у наступний понеділок, аби ще раз обговорити ситуацію. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Любов і «Кромберг», або Три історії кохання на луцькому заводі. ФОТО
Наступна новина У Нововолинську хочуть збудувати «Епіцентр»
Останні новини
Схожі новини