Гузь у парламенті пригрозив блокуванням трибуни через закриті списки

Гузь у парламенті пригрозив блокуванням трибуни через закриті списки

Народний депутат від Волині Ігор Гузь заявив, що Верховна Рада не має права прийняти закон про пропорційну систему виборів з закритими партійними списками, інакше у Верховній Раді можуть заблокувати трибуну.

Про це він заявив з трибуни парламенту у вівторок, 3 вересня.

Нагадаємо, президент Зеленський і його більшість у Верховній Раді ініціювала ряд змін до Законів і Конституції України. Серед них – законопроект про зменшення кількості нардепів та закріплення пропорційної системи виборів до парламенту. При цьому у пропозиціях змін не уточнюється, яка система пропонується – з відкритими чи закритими списками... Раніше, як відомо, Зеленський підтримував відкриті списки.

«Зараз ми попадаємо в якийсь такий анекдот… 5 років під стінами парламенту громадськість, наші міжнародні партнери кричали в один голос: дайте відкриті списки! Парламент минулого скликання нарешті прийняв закон про відкриті списки. Він лежить на підписі в президента» - нагадав з трибуни Гузь.

«Очевидно, що суспільство було готове до відкритих списків. Президент, як на мене, мав би підписати цей закон, або сьогодні бути тут і сказати: в мене є зауваження» - додав нардеп.

«Що ж ми бачимо сьогодні?  Дається папірець, де написано: пропорційна система. Крапочка. Що за цією крапочкою?» - запитав Гузь

«Слуга народу» має сказати: пропорційна виборча система за відкритими списками. …Я читав програму партії «Слуга народу»: я не побачив там інформації про закриту пропорційну систему… Тому я би хотів, щоб президент чи керівництво вашої монобільшості чітко зараз сказало: яка система за цією крапочкою?»  – додав депутат.

Я застерігаю і українців, і тут присутніх людей: не можна приймати закон про закриті списки! Я впевнений: якщо це буде робитися, ніхто не перекриє ці ряди, буде перше блокування цієї трибуни!» - заявив Ігор Гузь.

 

 

Без сумніву проголосував "за" в питанні зняття депутатської недоторканості, як і голосував щоразу у минулому скликанні. Але мовчати, коли чинна монокоаліція прагне повернути країні пропорційну виборчу систему з закритими списками, я не буду! Тільки відкриті списки! Іншого допустити не маємо права!

Posted by Ігор Гузь on Tuesday, 3 September 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Запрошуємо інвестора». Волиньрада буде продавати колишній обкомівський готель «Круча»
Наступна новина Обласний бюджет «не заробив грошей», тому ділити нема що, - голова Волиньради
Останні новини
Схожі новини