Обласний бюджет «не заробив грошей», тому ділити нема що, - голова Волиньради

Обласний бюджет «не заробив грошей», тому ділити нема що, - голова Волиньради
Ірина Вахович

Станом на літо рівень перевиконання надходжень до обласного бюджету – низький настільки, що не дозволяє розподілити зароблені кошти на розвиток регіону.

Про це у розмові з «Першим» повідомила голова облради Ірина Вахович.

«Якщо два місяці тому перевиконання надходжень до обласного бюджету сягало 2,1% (ми очікували, що до 5% назбирається, бо тільки коли є 5%, маємо можливість використовувати гроші), потім - 1,9, а зараз – 1,6. Тобто динаміка не на ріст, а на спад», - каже Ірина Вахович.

На думку голови облради, треба уважніше ставитися до обласного бюджету.

«Бо не може бути так, що ми на кінець літа маємо 1,6 відсотка перевиконання. А тут щодня нам надсилають листи різні лікарні, освітні заклади зі своїми проблемами. А є такі проблеми, які потребують невідкладних капіталовкладень, термінових!» - зауважує Вахович.

За її словами, серед причин зменшення надходжень - два важливих фактори.

«Перший: напочатку року в нас забрали рентні платежі з використання лісопереробки. Відповідно, 25 мільйонів мінус. Другий: не дозволили класти на депозит кошти загального фонду бюджету, які поки не потребують використання. На цьому ми теж мали у попередні роки більше 20-ти мільйонів ресурсу», - наголосила голова обласної ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гузь у парламенті пригрозив блокуванням трибуни через закриті списки
Наступна новина «Струмочок» розростається до пів сотні будинків. Показали відео будівництва
Останні новини
Схожі новини