Гузь з іншими нардепами вимагає у міністра освіти позбавити Киву звання кандидата наук

Гузь з іншими нардепами вимагає у міністра освіти позбавити Киву звання кандидата наук
Ілля Кива

Народні депутати, серед яких і обранець з Волині Ігор Гузь, вимагають, щоб нардепа від ОПЗЖ Іллю Киву позбавили наукового ступеня кандидата наук, який йому присвоїли 26 квітня 2021 року.

Про це інформує Гузь на своїй сторінці у фейсбуці.

Обранці вимагають у міністра освіти і науки Сергія Шкарлета провести ґрунтовну експертизу кандидатської дисертації Іллі Киви та, якщо будуть виявлені порушення, скасувати присудження йому наукового ступеня кандидата наук.

При цьому депутати посилаються на розслідування журналіста Данила Мокрика для Bihus.Info.

«Викладені ним факти «дають підстави вважати, що кандидатська дисертація громадянина Киви не відповідає Вимогам до оформлення дисертації, затвердженого Наказом МОН України від 12 січня 2017 р. No402, а рішення спеціалізованої вченої ради Державного інституту підготовки кадрів держслужби зайнятості від 26 квітня 2021 року про присудження наукового ступеня кандидата наук Киві І.В не відповідає Порядку присудження наукових ступенів, затвердженого постановою КМУ від 24 липня 2013 р. No5673», – йдеться у зверненні депутатів.

Що відомо про Киву та його дисертацію

Ілля Кива – проросійський громадський діяч і політик, колишній радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, ексголова Соціалістичної партії України. 

У 2019 році він увійшов до «Опозиційної платформи – За життя» та за її списками потрапив до Верховної Ради. Відомий своїми проросійськими поглядами, неоднозначними вчинками та ексцентричними заявами.

У 2019 році претендував на посаду президента України.

26 квітня 2021 року Кива захистив дисертацію кандидата наук із державного управління на тему «Механізми впливу громадянського суспiльства на державне регулювання правоохоронної дiяльностi (на прикладі країн ЄС та України)». 

Захист відбувся в Інституті підготовки кадрів Державної служби зайнятості. На ньому були присутні невідомі молодики, які не пускали на захід журналістів.

Науковий ступінь кандидата наук надалі може присвоїти Міністерство освіти та науки. Якщо це відбудеться, то Кива зможе отримувати надбавку до зарплати в розмірі 15%.

Тим часом журналісти у своєму розслідуванні стверджують, що Ілля Кива додав до своєї кандидатської дисертації довідку з підробленим підписом, а серед підтверджень апробації своєї роботи вказав неіснуючі матеріали науково-практичних конференцій.

Наукового керівника Киви доктора наук із державного управління, першого заступника директора Всеукраїнської громадської організації «Центр досліджень проблем публічного управління», професора кафедри інформаційної політики та цифрових технологій в Національній академії державного управління при президентові України Володимира Гурковського, за повідомленнями ЗМІ, після скандалу з дисертацією звільнили з посади.

У свою чергу Кива пообіцяв йому  посаду міністра освіти і науки, коли прийде до влади
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянам пропонують безплатні послуги рекрутера
Наступна новина На Великдень і травневі свята карантин не посилюватимуть, – Шмигаль
Останні новини
Схожі новини