«Хабарниками зазвичай стають співробітники контролюючих органів», - Юрій Фелонюк

«Хабарниками зазвичай стають співробітники контролюючих органів», -  Юрій Фелонюк

Найбільші корупційні ризики виявлені у митників, прикордонників та працівників екологічних служб.

Про це у інтерв’ю «Першому» розповів начальник СБУ Волині Юрій Фелонюк.

За його словами, корупційні ризики найчастіше «зустрічаються» у тих сферах, які є найменш прозорими, не піддаються громадському контролю. Але із запровадженням систем публічних закупівель, електронного урядування, таких сфер стає все менше.

«Якщо ми говоримо про те, що Волинь – прикордонна область, то, якби це сумно не звучало, хабарниками зазвичай стають співробітники контролюючих органів на кордоні – митники, прикордонники та працівники екологічних служб», – каже Юрій Фелонюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, як просувається справа щодо членів «брянської делегації»

Він додав, що завдяки спільній роботі співробітників Управління СБУ у Волинській області, прокуратури Волинської області і Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки Національної поліції України у Волинській області з протидії корупційним проявам протягом 2017-2018 років задокументовано одинадцять таких фатів, три особи засуджено, за іншими матеріалами триває досудове розслідування.

«Крім того, за цей період нами було виявлено понад двадцять фактів вчинення корупційних дій співробітниками правоохоронних органів. Також були затримані «на гарячому» під час отримання хабара суддя і керівник виконавчої служби в Головному управлінні юстиції у Волинській області», – підсумував Фелонюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник СБУ Волині Юрій Фелонюк розповів про бурштин, сепаратистів та корупцію в органах


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Світязю влаштували відпочинкову етнозону. ФОТО
Наступна новина Що можна і що не можна їсти на порожній шлунок
Останні новини
Схожі новини