Відомо, як просувається справа щодо членів «брянської делегації»

Відомо, як просувається справа щодо членів «брянської делегації»
Юрій Фелонюк

Слідчий відділ Управління розслідує кримінальне провадження щодо членів «брянської делегації».

У інтерв’ю «Першому» начальник СБУ Волині Юрій Фелонюк розповів, що наразі слідчим встановлюються і досліджуються усі обставини цієї поїздки.

«Україна – демократична держава, ніхто за погляди чи думки до відповідальності не притягає. Органи і підрозділи СБУ в своїй діяльності функціонують виключно у правовому полі. Переконання не тягнуть за собою  накладення кримінально відповідальності. Якщо ж ці погляди трансформуються у заклики до порушення територіальної цілісності чи повалення конституційного ладу, розпалювання міжнаціональної ворожнечі – ми відразу реагуємо у процесуальному порядку», – зазначив він.

Нагадаємо, Юрій Фелонюк розповів, чому важко «подолати» ситуацію з бурштином.

Юрій Фелонюк додав, що у цьому контексті слід коментувати і діяльність проросійських організацій. І хоча на Волині їх небагато, вони функціонують та досі діють на території України.

Фелонюк пояснює, що у разі вчинення активістами таких структур протиправних дій, передусім на шкоду інтересам України, їх обов’язок виявляти і припиняти такі факти. 

«Зокрема, слідчим відділом Управління розслідується кримінальне провадження щодо членів так званої «брянської делегації», наразі слідчим встановлюються і досліджуються усі обставини цієї поїздки», – каже начальник СБУ Волині Юрій Фелонюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник СБУ Волині Юрій Фелонюк розповів про бурштин, сепаратистів та корупцію в органах


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанка придбала хліб із червами. ФОТО
Наступна новина Назвали чинник, який впливає на щастя
Останні новини
Схожі новини