У Banda Agency відповіли на критику нового бренду України

У Banda Agency відповіли на критику нового бренду України

10 травня Кабмін затвердив новий бренд та логотип країни Ukraine Now, який здатен адаптуватися під різні носії та тематику. 

Він має популяризувати країну в світі: серед планів зробити його впізнаваним для іноземців, використовуючи його в пресі, рекламі та туризмі, – пише gloss.ua

Розробка бренду тривала близько року: займалося всім агенство Banda Agency, яке відоме своєю роботою над символікою Євробачення-2017, що проходило в Києві. 

Брендинг пройшов детальну перевірку на фокус-групах з різних країн. Робочі варіанти показували у Великобританії, Германії та Польща. 

Після цього обрали фінальний варіант, за який, власне, і проголосував Кабмін. 

Але, певно, ви бачили реакцію в соцмережах: багато хто розкритикував і висміяв нову айдентику.

Читати також: У мережі знайшли схожість між новим міжнародним логотипом України та відомим порносайтом

Хтось вказував на незвичне розміщення елементів логотипу, але частіше критика стосувалася зовнішнього вигляду лого, що багато кому нагадало лого PornHubLinkedIn чи YouTube

Про ідею створення цього логотипу та його схожості з іншими лого видання запитало у Banda Agency.

                                               Антон Іванов

                          керівник дизайн-відділу Banda Agency

При створенні (логотипу – ред.) ми черпали натхнення у стратегії, розробленої за підтримки Британського уряду. Зупинилися саме на цьому варіанті, тому що він відповідав завданню – показати, що Україна – сучасна держава, країна, яка динамічно розвивається. Остаточним рішенням став варіативний логотип, який, по-перше, легко вбудовується у будь-який формат чи носій, а, по-друге, підлаштовується під сюжет додатковим елементом – іконкою. 

Виділеним словом «NOW» ми підкреслили, що в комунікації завжди говоримо про Україну сьогодні. 

Звісно, у новому бренді ми вирішили використати український шрифт і залучили до розробки шрифтового дизайнера Кирила Ткачова

Що стосується подібності з іншими логотипами, то слід розуміти, якщо простішим є дизайн-рішення, то збігів буде більше. Але важливо не те, скільки є подібних картинок у Гуглі, а те, як саме конкретне рішення працює в певному контексті. Вирішує чи це завдання? На нашу думку, так. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Місцеві громади Волині отримали понад 20 мільйонів гривень податку на нерухоме майно
Наступна новина Жахливе видовище: центр Каменя-Каширського заполоноло сміття. ФОТО
Останні новини
Схожі новини