Дизайнер з Луцька розробив логотип та шрифт для Міністерства культури

Дизайнер з Луцька розробив логотип та шрифт для Міністерства культури

Дизайнер Кирило Ткачов розробив для Міністерства культури України нові логотип та шрифт. 

У коментарі «Першому» він розповів, що логотип – комбінований, складається із текстової та знакової частин. 

«Знакова частина базується на роботі видатного українського художника Василя Кричевського (див. заставку для дипломатических документов УНР (1918)). Це орнамент з виноградної лози та герб України. Моїм першим завданням було створення акуратної та досить точної сучасної векторної копії цього знака. Він має невеличкі відмінності від оригіналу. Друга версія цього ж знаку стала більш лаконічною. Це необхідно для сайту чи інших носіїв стилю, де знак буде у невеличкому розмірі», – сказав Ткачов. 

За його словами, міністерство спочатку звернулось до дизайнера за розробкою текстової частини логотипу, бо раніше воно вже використовувало знак, а текстова частина взагалі не мала індивідуальності. 

«Це був просто напис. Треба було надати більш український стиль та знайти спільні риси у текстовій та знаковій частинах. Шрифтова частина отримала водночас сучасний вигляд (не контрасний, динамічний, лаконічний), але з іншої сторони, форми знаків нам натякають на традиційні для початку 20 століття форми знаків. Текстова частина існує в українській та англійській версіях. Третьою частиною роботи став фірмовий шрифт CultureSans, який продовжує і надає розвитку стилістиці описаної вище текстової частини логотипа. Його використовують на сайті та інших носіях», – розповів дизайнер. 

Нагадаємо, Кирило Ткачов розробляв також шрифт для Луцька. У його доробку – розробка шрифту для бренду для країни «Ukraine NOW», логотип для «Укрзалізниці», шрифт для Міністерства освіти, редизайн логотипів «Молокія» та ігристих вин «Інкерман», розробка логотипу для курорту «Буковель», Білої Церкви та рок-фестивалю «Західфест», шрифт Дніпра, фірмові шрифти для мережі магазинів «Comfy», а також для туристичного бренду України 2014 року.

Кирило Ткачов родом з Луганщини, але вже 5 років мешкає у Луцьку. 

Більше про нього можна почитати тут: «На лого Nike нема кросівок, Apple не торгує яблуками...» – автор луцького шрифту Кирило Ткачов

Лучанам Кирило відомий також як співзасновник першого в місті антикафе «Innerspace», організатор фестивалю «Простір літер» та керівник «Школи каліграфії».  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробник луцького шрифту – серед переможців всеукраїнського конкурсу дизайнерів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Спасибі, що не кидали помідорами», - Савченко волинянам
Наступна новина У Луцьку чоловіку повернули чотири тисячі гривень, які він згубив на зупинці
Останні новини
Схожі новини