Халати «на передову».  Парубій привіз на Волинь допомогу медикам від фонду Порошенка

Халати «на передову».  Парубій привіз на Волинь допомогу медикам від фонду Порошенка
Нардеп Андрій Парубій, член ради облосередку ЄС Тарас Яковлев та головний лікар Руслан Морочковський

Медики Волинської обласної інфекційної лікарні отримали захисні костюми від Фонду Петра Порошенка та партії «Європейська солідарність».

Передати благодійну допомогу тим, хто на передовій у боротьбі з коронавірусом на Волині, 17 квітня до Луцька приїхав народний депутат віж ЄС  і екс-голова Верховної ради України Андрій Парубій.

Волинська обласна інфекційна лікарня першою приймала волинян, хворих на коронавірус. Уже згодом для прийому таких хворих облаштували корпус обласної лікарні у Боголюбах. Однак перших пацієнтів у Боголюби почали доставляти тіки, коли рівень поширення коронавірусу в регіоні сягнув пікових показників. Наразі медики інфекційної продовжують лікувати хворих на коронавірус.

Партію захисних костюмів для персоналу Руслан Морочковський цього разу прийняв з рук Андрія Парубія. Нардеп вручив закладу благодійну допомогу від Фонду Петра Порошенка та партії «Європейська солідарність».

Андрій Парубій та Руслан Морочковський

Як розповів народний депутат, партійці вивчали потреби волинських лікарень і допомогли саме з тим, що кожній із них було необхідним.

«Депутати від «Європейської солідарності» закріплені за різними регіонами України і протягом останніх тижнів передають допомогу медикам у заклади першої хвилі, такі, які першими приймають хворих на коронавірус, як і Волинська обласна інфекційна лікарня. В чому наш базовий задум? Поскільки ми усвідомлюємо і розуміємо, що першими під ризик потрапляють лікарі, серед них найвищий відсоток тих, хто захворів, то найважливіше нині: захист тих, хто на передовій. Тому ми сьогодні передали цій лікарні 100 захисних халатів, які мають вберегти медиків від можливості захворіти. Ця допомога надається на території всієї України, сьогодні я мав честь передати цю підтримку тут, на Волині», - наголосив Андрій Парубій.

Благодійну допомогу від ЄС отримала цього дні і ковельська клініка, зокрема Ковельське МТМО. Їм Андрій Парубій передав необхідні деталі до апаратів ШВЛ.

За словами головного лікаря установи Руслана Морочковського, клініка постійно потребує засобі захисту. Бо хоча запаси і є, але їх регулярно потрібно поновлювати.

Наразі засобами захисту (захисним одягом, масками, респіраторами, тощо) лікарня забезпечена на 10-14 днів за умови, якщо потік хворих не збільшиться критично.  Тому кожна допомога від благодійників тут – на вагу золота.

Голова Волинського облосередку ЄС Іван Мирка та
член ради оборганізації партії Тарас Яковлев допомагають доставити засоби захисту

Нині лікарня працює в особливому режимі.

«На сьогодні інфекційна лікарня розділена на певні зони для прийому хворих. Ми продовжуємо надавати допомогу пацієнтам з інфекційною патологією, для них теж є ціле відділення. Особливого потоку таких хворих нема. Щодо хворих на коронавірус, то більшість пацієнтів з тих, які виявлені на Волині, знаходяться на самоізоляції, тому що мають легкий перебіг захворюванння. Персонал налаштований по-різному. Багато хто боїться за своє життя і здоров’я, це зрозуміло», - каже Руслан Морочковський.

Фонд Петра Порошенка та партія «Європейська солідарність» з початком карантину активно підтримує і медиків і людей, які опинилися в скруті через обмеження. За словами Тараса Яковлева, члена ради Волинського обоосередку ЄС, наразі на Волині вже роздано близько 400 продуктових наборів,  які попросили люди, котрі зараз у тяжких життєвих обставинах і не можуть придбати все необхідне.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Важливо пам'ятати» – Сергій Григоренко про підтримку родин Героїв Іловайська

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Україна ще не досягла піку епідемії». В Офісі президента розповіли, чому карантин важливий
Наступна новина 61-річна жителька Шацького району захворіла на коронавірус
Останні новини
Схожі новини