Хлопчик з Волині, який змалку нічого не чує, терміново потребує пересадки кісткового мозку

Хлопчик з Волині, який змалку нічого не чує, терміново потребує пересадки кісткового мозку

У 13-річного волинянина Андрія Нестерука, який змалечку не чує без слухових апаратів, виявили ще одну важку недугу – мієлодиспластичний синдром.

Це хвороба, при якій кістковий мозок не виробляє достатньо здорових клітин крові. Після озвучення діагнозу лікарі запевнили, що шлях до одужання – один. Це – пересадка кісткового мозку від сумісного донора, – пише Вісник

Раніше ми писали, 13-річному волинянину потрібна термінова пересадка кісткового мозку. 

Зараз Андрій разом з батьками та сестрою Мар’яною, яка буде для нього донором, перебуває у турецькій клініці. Хлопчика готують до складної операції із трансплантації кісткового мозку, яка вартуватиме родині Нестеруків 65 тисяч доларів. 

За  словами Мар’яни, коли Андрієві було 2 роки, він став навчатися у дитсадку №28. Згодом у 1 клас він пішову  школу рідного села Погулянка Любешівського району. У 5 клас перейшов у спеціалізовану школу для дітей з вадою слуху у Володимирі-Волинському. Утім, через виявлену хворобу і потребу у постійному догляді Андрія довелось у 8 клас перевести на індивідуальну форму навчання у школу № 15 міста Луцька, де вона  працює  і має змогу навчати брата вдома. 

«Андрій дуже хочу бути здоровим, але самі ми його не врятуємо. Часу на те, щоб зібрати гроші, у нас не багато, адже нас з Андрієм вже готують до операції», - розповіла Мар’яна. 

Поки Андрія у Туреччині готують до операції, яка вирішить його подальшу долю, він щодня телефонує дідусеві і розпитує про кролів, яких розвів вдома під час літніх канікул. 

У сім’ї Нестеруків – троє дітей. Окрім Андрія і Мар’яни, є ще середній брат Богдан, який  навчається на медика. 

Коли важка недуга Андрія заявила про себе, його мама, Ніна Нестерук, була на лікуванні в Мінську, адже теж хворіє. У медичній картці жінки – записи про чотири онкологічні операції та сімнадцять пройдених хіміотерапій.

Наразі власними зусиллями та позичками родині вдалося зібрати понад 40 тисяч доларів на операцію з пересадки кісткового мозку. Тож, аби дитина, яка теж хоче бути здоровою, могла втілювати свої мрії в життя, родина просить усіх небайдужих допомогти у зборі коштів. 

Реквізити для безготівкового поповнення платіжних карток індивідуальних клієнтів у гривні:
Одержувач — Приватбанк
Назва банку — Приватбанк
Номер рахунку — 29244825509100 
МФО — 305299 ОКПО — 14360570 

У призначенні платежу необхідно вказати: для поповнення на картку № 5168757376661296 
Отримувач — Нестерук Ніна Петрівна, ІПН 2725109267.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Це посміховисько»: ветеран обурився відзначенням річниці визволення Луцька. ФОТО
Наступна новина 2,5 тисячі волинян залишились без газу через борги
Останні новини
Схожі новини