«Це посміховисько»: ветеран обурився відзначенням річниці визволення Луцька. ФОТО

«Це посміховисько»: ветеран обурився відзначенням річниці визволення Луцька. ФОТО

Лучани вшанували пам’ять визволителів міста і поклали квіти до пам’ятника пораненому солдату, що біля меморіалу «Вічна Слава».

Урочистості з нагоди відзначення 74-річниці визволення Луцька від нацистських загарбників відбулися у п'ятницю, 26 жовтня, – пише Волинь24.

Ветеран Другої світової війни, полковник у відставці Михайло Єрлін пригадав той час, коли ще був 17-річним хлопцем, якого відправили на війну.

«Пригадую, приїхав ешелон в Красноярськ і всіх повезли на Ковель в Голоби. Ніхто і не знав, куди нас везуть, далеко чи близько. 27 липня 1944 року ми прибули в Голоби. За ніч пішки дійшли до тилу, там воювали 12 днів. Бої були страшні: з 40 людей нас залишилось 18», – пригадує він.

Чоловік додав, що розчарований сьогоднішнім відзначенням річниці: «Цей мітинг – це посміховисько! Святкуємо визволення міста, а людей немає. В наш час приводили школярів і студентів. Це страшно».

Цьогорічна річниця зібрала небагато молоді. Кілька студентів Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури прийшли вшанувати героїв міста. «Ми віддаємо честь і шану тим, хто відстояв наше місто і зберіг для нас мир», – поділився один із них Юрій Бондарук.

Річниця відбулася без молитов та вітальних слів обласної та місцевої рад. На вшануванні були представники влади та громадськості міста.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розробник луцького шрифту – серед переможців всеукраїнського конкурсу дизайнерів
Наступна новина Хлопчик з Волині, який змалку нічого не чує, терміново потребує пересадки кісткового мозку
Останні новини
Схожі новини