«Хорошого вийде мало» – речник Волинської Єпархії УПЦ МП про примусову зміну назви

«Хорошого вийде мало» – речник Волинської Єпархії УПЦ МП про примусову зміну назви
Олег Точинський - речник Волинської єпархії УПЦ Московського патріархату

Закон, яким УПЦ Московського патріархату зобов’язують перейменуватись та визнати свою приналежність до Росії,  не відповідає ані Конституції України, ані здоровому глузду – вважає речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський.

В УПЦ неодноразово стверджували, і це прописано в їхніх установчих документах, що керівний центр їхньої церкви знаходиться не в Росії, а в Україні (місто Київ) – цитує Точинського ІА «Конкурент» 20 грудня.

«На моє глибоке переконання,  хорошого з цього вийде мало. Оскільки депутати роблять все, щоб загострити  в державі міжконфесійне протистояння» - заявив Точинський. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: УПЦ залишається найбільшою церквою в Україні, - речник Московського патріархату на Волині

«В нас є інформація, що за цим законом має послідувати законопроект, який буде стимулювати відчуження у нас нерухомого майна під різними приводами» - додав він. 

«Тому, однозначно, законопроект дискримінаційний, який не відповідає ані Конституції України в питанні свободи совісті, ані здоровому глузду», – зазначив Олег Точинський.

Речник УПЦ додав, що, якщо простежити лінію цього питання і звернути увагу, які заяви стосовно цього озвучували перші особи країни,  то можна здогадатися, що це вигідно президенту і його особистій політиці та пропрезидентським політичним силам.

«Це фактично кинуто виклик у форматі, щоб ми більш чітко формували свою позицію з юридичної точки зору», – сказав Олег Точинський.

Як відомо, 20 грудня Верховна Рада проголосувала за проект закону №5309, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати на свою приналежність до Росії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Співбесіди через Скайп, резюме – відеороликом: як працює Волинський центр зайнятості. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 21 грудня
Останні новини
Схожі новини