Хорватський футболіст Віда вибачився за «Слава Україні!» ВІДЕО

Хорватський футболіст Віда вибачився за «Слава Україні!» ВІДЕО

Футбольний конфлікт на Чемпіонаті світу з фуболу за участю хорватського футболіста Домагоя Віди триває. 

За слова «Слава Україні!», які той виголосив у роздягальні на камеру після перемоги збірної над командою РФ, футболіст вибачився перед росіянами.

Відповідне відео виклали в YouTube каналу Росія 24, повідомляє  Liga.net.

Інтерв'юер поцікавився у Віди, чи не збентежило його, що «хтось свистів на трибунах», коли він був на полі під час півфінального матчу Хорватії проти Англії.

«Ні. Я знаю, що зробив помилку», – заявив футболіст.

«Я хочу ще раз вибачитися перед російськими людьми... Вибачте, це життя. Треба вчитися на помилках», – заявив Віда.

11 липня збірна Хорватії перемогла збірну Англії у півфіналі Чемпіонату світу з футболу, що проходить у Росії.

7 липня на Чемпіонаті світу збірна Хорватії з футболу в серії пенальті обіграла Росію.

Того ж вечора в мережі з’явилося відео, на якому екс-гравець київського «Динамо» Домагой Віда, який забив гол в тому матчі, а також скаут київського клубу Огнєн Вукоєвич присвячують свою перемогу також «Динамо» та українцям зі словами «Слава Україні!»

Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Віді, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест. Хорватський футбольний союз також попередив Вукоєвича про неприпустимість політичних послань під час ЧС-2018.

Пізніше хорватська федерація повідомила, що звільнила Вукоєвича з посади помічника тренера збірної Хорватії та відрахувала зі складу делегації на ЧС-2018.

Віда заявив, що сподівається, що його вигук «Слава Україні» будуть сприймати не як політичне послання, а як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.

Посольство України у Великій Британії відреагувало на те, що у кількох британських топ-медіа гасло «Слава Україні» назвали «націоналістичним», пояснивши, що вираз має патріотичне значення на кшталт «Нехай живе Франція», «Нехай живе Королева».

Федерація футболу України висловила обурення цькуванням гравця збірної Хорватії та екс-легіонера київського «Динамо» Домагоя Віди і направила звернення до ФІФА з поясненням гасла «Слава Україні!» 

Президент ФФУ Андрій Павелко заявив, що федерація компенсує Вукоєвичу штраф, накладений на нього ФІФА за вигук «Слава Україні» та запропонує йому посаду. 

Обурені рішеннями Міжнародної футбольної федерації користувачі Facebook влаштували «атаку» на сторінку ФІФА.

Читати також: Facebook масово перевіряє акаунти українців, які скаржилися на ФІФА

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна високо цінує підтримку хорватських футболістів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поліція серед ночі затримувала компанію неадекватів. ВІДЕО
Наступна новина Назвали симптоми небезпечних жіночих хвороб
Останні новини
Схожі новини