Хотіли переконатися, що немає спільників, – Аваков про штурм автобуса у Луцьку

Хотіли переконатися, що немає спільників, – Аваков про штурм автобуса у Луцьку

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пояснив, що СБУ проводила операцію по автобусу із заручниками в Луцьку після затримання терориста Максима Кривоша для перестраховки і за повною в таких ситуаціях процедурою.

Авакова цитує Українська правда із посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Все, що вчора відбувалося, відбувалося протягом майже 11 годин. Вам важко зрозуміти всю картинку, тому що ви бачите тільки ті фрагменти, які ми вам давали побачити, чи ті, які могли почути з повідомлень преси.

Коли йшли переговори, домовилися, що спочатку вийде терорист, він здасться, покаже, що у нього вільні руки, що він залишив зброю, і його зустрічає група з трьох осіб: медик, перший заступник голови Національної поліції Євген Коваль і ще один співробітник КОРД».

Аваков зазначив, що після того, як правоохоронці затримали терориста, під'їхала група СБУ, тому що інші люди ще перебували в автобусі, і не можна було до кінця припустити, чи немає у злочинця спільників в автобусі, чи немає ситуації, при якій автобус все-таки міг зазнати вибуху.

Через це, за його словами, СБУ вирішила «зіграти за правилами повністю».

Нагадаємо, у поліції пояснили, що спецназ використав світлошумові гранати і БТР для того, щоб «придушити волю» терориста, а в СБУ запевнили, що затримка була викликана професійною необхідністю.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бізнесмен хоче пам'ятник у центрі Луцька на місці автобуса із заручниками
Наступна новина Луцький терорист весь час був під прицілом понад 20 снайперів, – Офіс президента
Останні новини
Схожі новини