Хоумскулінг: 5 порад для батьків учнів

Хоумскулінг: 5 порад для батьків учнів
Фото ілюстративне

Перехід на домашнє навчання дітей все більше набуває популярності серед українських сімей. Серед передумов: острах пандемії, яка охопила увесь світ, стан здоров’я дитини, булінг, професійне заняття спортом чи іншим заняттям, яке передбачає системне відлучення дитини від навчального процесу у стаціонарній школі, і нарешті – небажання навчатися у звичайній школі з різних причин, у тому числі через велике навантаження і низький рівень отриманих знать.

Якщо ваша дитина навчається онлайн, ці поради будуть корисними для вас.

Зір у нормі

Звісно, батьки хвилюються, щоб «навчання за комп’ютером» негативно не впливало на зір дитини. Розберемося детальніше.

У звичайній очній школі урок триває 45 хвилин. За цей час вчитель перевіряє присутність дітей, подає матеріал, перевіряє виконання домашнього завдання та освоєння нової теми. Зауважимо, що, як правило, у класі в середньому тридцять учнів. Скільки часу витрачається власне на пояснення нового матеріалу, вирахувати нескладно.

У дистанційній школі дитина отримує за урок ті ж знання, а можливо, і більше, максимум за 15 хвилин. Звісно, якщо обрана вами онлайн-школа розробила саме такі уроки, які б не шкодили вашій дитині.

Тому не варто хвилюватися за зір доньки або сина. Просто забезпечте хороше освітлення там, де дитина навчається. Ноутбук або інший гаджет має знаходитися на відстані витягнутої руки. І порадьте дітям час від часу відводити погляд від екрану або заплющувати очі на 20 секунд.

Неперевантаження

Шість і більше уроків, дорога до школи і повернення додому займає щонайменше 6-7 годин. Відвідування секцій та виконання домашнього завдання – ще 3-4 години. Маємо в середньому 10 годин п’ять днів на тиждень, коли дитина відчуває втому. І так більше 10 років.

Скептики скажуть: і ми так вчилися, нічого, життя триває. Але хто враховує, що за цей час відбулися глобальні екологічні зміни, які надзвичайно впливають на стан здоров’я, технологічні зміни, які за лічені хвилини дають можливість знайти відповіді на всі запитання?

Діти на домашньому навчанні витрачають до 2-3 годин в день на засвоєння аналогічного матеріалу, який викладають в очній школі, та виконання домашнього завдання.

Тож заспокоїмо батьків дітей хоумскулерів – приводів для хвилювання у вас немає.

Організованість

Переважна більшість онлайн-шкіл пропонує початок першого уроку о 9 або 10 ранку. Не прокинувся вчасно – пропустив матеріал.

Але ми знайшли на 100% дистанційну школу, де ви і ваша дитина самостійно обираєте час і місце навчання. Атмосферна школа дає можливість вчитися за розкладом, який гармонійно вписується в загальний графік дитини на день. А вміти правильно організувати день – це дуже важливе вміння, яке знадобиться дитині в дорослому житті, і очна школа цьому не навчає, тільки змушує чітко дотримуватися правил освітнього закладу.

Немає нічого незрозумілого

Долучатися чи не долучатися до процесу дистанційного навчання дитини? Відповісти на це запитання однозначно неможливо. Усі діти різні. І засвоєння начального матеріалу відбувається не однаково.

Порада проста: завжди будьте другом, найдорожчою людиною, яка допоможе у будь-якій ситуації. Мотивуйте своїх дітей.

Якщо дитина не зрозуміла матеріал, спробуйте разом розібратися. Якщо у вас бракує на це часу, обирайте таку дистанційну школу, де є можливість перегляду одного того ж уроку безлічі разів, не нехтуйте консультаціями з вчителями (які проходять онлайн).

Наприклад, Атмосферна школа розробила можливість батькам отримувати детальну інформацію про загальну успішність учня, звіт про середній бал учня з певного предмету та змогу порівняти його з середнім показником інших учнів у класі, всього лиш зайшовши в батьківський кабінет. Все це і дасть відповідь на запитання: чи потрібно долучатися до навчального процесу?

Однак пам’ятайте: чим старша дитина, тим більше вона повинна займатися самостійно.

Радість від життя

Обравши онлайн-навчання, ваша дитина здобуде якісні знання, сертифікат про здобуття середньої освіти (важливо: переконайтеся, що школа ліцензована!!!), багато часу для хобі, самовдосконалення та спілкування з друзями, оволодіє організаторськими навичками.

І найголовніше – тепер у вас є більше найдорогоціннішого часу для радості від життя усією сім’єю.

Навчайтеся атмосферно, комфортно і в радість!

До речі, а ви знаєте, що дистанційне навчання стало важливим елементом освіти ще у XVIII столітті?


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський екснардеп став Почесним консулом Литовської Республіки у Луцьку
Наступна новина На вихідні лучан кличуть у парк на пленер снігових скульптур
Останні новини
Схожі новини