Волинський екснардеп став Почесним консулом Литовської Республіки у Луцьку

Волинський екснардеп став Почесним консулом Литовської Республіки у Луцьку

Екснардепа Сергія Мартиняка призначили Почесним консулом Литовської Республіки у місті Луцьку.

Урочиста церемонія вручення екзекватури Сергію Мартиняку відбулася 11 лютого, повідомляє сайт Посольства Литовської республіки в Україні.

«Призначення Почесного консула у Волинській області є важливим для укріплення представництва литовських інтересів у Західній Україні», – йдеться у повідомленні.

Це вже чотирнадцятий Почесний консул Литовської Республіки в Україні. Почесні консули Литви працюють у Львові, Житомирі, Херсоні, Ужгороді, Івано-Франківську, Дніпрі, Одесі, Сімферополі (з тимчасовим розташуванням у Дніпрі), Харкові, Тернополі, Кропивницькому, Миколаєві і Білій Церкві.

Довідково
Сергій Мартиняк – український бізнесмен і політик, народний депутат України VII та VIII скликань.
Народився 4 березня 1971 року у Луцьку.
Навчався в Буянівській восьмирічній школі, політехнічному технікумі в Новому Роздолі Львівської області, у Рівненському автотранспортному технікумі, Волинському державному університеті ім. Лесі Українки, де отримав вищу освіту за напрямком підготовки «Економіка і підприємництво» та здобув кваліфікацію магістра з фінансів.
Із 1993 року розпочав трудову діяльність як підприємець. З 1997-го займався підприємницькою діяльністю в м'ясопереробній промисловості.
Із 2000 року працював над створенням виробництва із замкненим технологічним циклом. Заснував агропромислову групу «Пан Курчак».
До 2012 року – голова ТЗОВ «Агропромислова група «Пан Курчак».
2010-2012 роки – депутат Волинської обласної ради шостого скликання, член постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин.
У зв'язку з обранням народним депутатом України у грудні 2012 року достроково склав повноваження депутата Волиньради.
Був головою підкомітету з питань банківської діяльності комітету з питань фінансів і банківської діяльності (Комітет з питань фінансів і банківської діяльності).
У 2014 році обраний депутатом VIIІ скликання Верховної Ради України по одномандатному виборчому округу № 20 (Горохівський район). Позафракційний. Член Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.
Нна парламентських виборах 2019 року програв кандидату від партії «Слуга народу» Вячеславу Рубльову.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку помолилися за воїнів, які полягли у боях за Дебальцеве
Наступна новина Хоумскулінг: 5 порад для батьків учнів
Останні новини
Схожі новини