Хто будує житло за допомогою програми «Власний дім», залишається таємницею

Хто будує житло за допомогою програми «Власний дім», залишається таємницею

Депутати Волиньради скептично сприйняли виконання програми «Власний дім», яка передбачає підтримку індивідуального будівництва житла у селі.

Волинська облрада не підтримала звіт про виконання програми «Власний дім», а також відмовилася затвердити Регіональну комплексну програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» у Волинській області на 2018-2020 роки.

Голова Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Володимир Корнейчик зазначив, що на програму «Власний дім» використано 12,4 млн гривень. Ця сума перевищує загальну суму по всіх областях. Однак, депутати скептично поставилися до звіту голови Фонду.

«Наскільки прозора є робота цього фонду? Невідомо. Немає інформації щодо використання коштів з обласного бюджету. Журналісти не мають доступу до інформації. Об’єднані територіальні громади нічого не знають про таку програму. У вашому звіті левова частка коштів використовується у Луцькому районі. А коли я прошу деталі, мене відправляють у суд. Допомогу по цій програмі отримували люди з райдержадміністрації, чиновники і банківські працівники», - поскаржився депутат Михайло Імберовський. 

Депутат Костянтин Зінкевич зауважив, що Фонд не правильно підібрав позичальників, якщо існує заборгованість по погашенню коштів програми. Він запропонував показати тих, хто заборгував значні суми. Однак голова Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Володимир Корнейчик запевнив, що це нереально, оскільки оприлюднити список 1600 осіб неможливо.

У підсумку депутати не прийняли звіт про програму «Власний дім». Також вони відмовилися затверджувати продовження цієї програми на 2018-2020 роки. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За кордон із «липовим» паспортом. ВІДЕО
Наступна новина Артем Лиман з Луцька виграв 20 тисяч у головних коміків країни. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини