Хто на Волині заробляє найбільше

Хто на Волині заробляє найбільше

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій області у січні–вересні 2018 року становила 7081 грн. Найбільш оплачуваною була робота на меблевому та машинному виробництві.

Про це йдеться на сайті Головного управління статистики у Волинській області.

Відтак, найбільше заробляють на Волині працівники, які зайнятіу виробництві меблів, машин і устатковання, не віднесених до інших угруповань, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, у сферах державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування і фінансової та страхової діяльності, де заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,8–1,5 раза.

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався у поштовій та кур’єрській діяльності, тимчасовому розміщуванні й організації харчування, у виробництві шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, у сфері творчості, мистецтва та розваг і не перевищував 68,7% від середнього рівня по економіці.

Відтак, заробітна плата у Волинській області зросла на 25,8% у порівнянні з відповідним періодом минулого року. За рівнем зарплати Волинь випередила Кіровоградську, Тернопільську, Херсонську, Чернівецьку та Чернігівську області.

В цілому на промислових підприємствах середньомісячна зарплата становила 8803 грн, підприємствах транспорту, складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту – 7774 грн, у будівельних організаціях – 6877 грн, освітніх закладах – 6461 грн, сільськогосподарських підприємствах – 6034 грн,  установах охорони здоров’я – 5090 грн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 8 листопада: долар «просів», а євро підскочило вище за психологічну позначку
Наступна новина У Ковелі не змогли покарати збоченця
Останні новини
Схожі новини