Офіційна середня зарплата на Волині - 8382 гривні

Офіційна середня зарплата на Волині - 8382 гривні

У Волинській області за рік середня зарплата виросла майже на 20%. Завдяки цьому, за рівнем заробітку область  випереджає вісім регіонів.

Про це повідомили в Головному управлінні статистики у Волинській області.

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій області (з кількістю працюючих 10 осіб і більше) становила 8382 гривень (в Україні – 10207 гривень), що на 19,3% більше, ніж у січні-серпні 2018 року. 

За рівнем зарплати Волинь випередила Житомирську, Кіровоградську, Сумську, Тернопільську, Херсонську, Хмельницьку, Чернівецьку та Чернігівську області.

Найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих у виробництві меблів, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, машин і устатковання, не віднесених до інших угруповань, у сфері фінансової та страхової діяльності, де заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,9-1,6 раза.

Проте збільшилась і загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати впродовж серпня на 41,3% та  на 1 вересня 2019 року становила 29,7 мільйона гривень.

Зарплату вчасно не отримали близько 2,6 тис. волинян, зайнятих в економічно активних підприємствах області, кожному із них не виплачено в середньому по 10330 гривень.

Нагадаємо, волинським шахтарям обіцяють частково погасити заборгованість із зарплати впродож двох днів.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нова осіння колекція від Андре Тана - вже у Луцьку
Наступна новина За хороших сусідів – телевізор. Як на «Юпітері» знайомили мешканців. ФОТОРЕПОРТАЖ
Останні новини
Схожі новини