Кранівниця, таксистка, поліцейська: історії трьох лучанок, у яких – «чоловічі» професії. ВІДЕО

Кранівниця, таксистка, поліцейська: історії трьох лучанок, у яких – «чоловічі» професії. ВІДЕО
Водійка таксі Анастасія Матчишина (скріншот із відео)

Сьогодні жінки ламають фахові стереотипи, намагаючись опановувати професії, що потребують неабиякої сили та витривалості.

Про лучанок, які обрали для себе професії, які традійно вважаються чоловічими, – у сюжеті Сфери-ТВ.

Ніна Бабчанік працює машиністкою баштового крану 20 років. З її роботи починається будівництво нового будинку, закладається перша плита.

Каже, праця дуже напружена, найбільша концентрація – під час прикріплення вантажу і відривання його від землі. Працювати доводиться на великій висоті. За несприятливих погодних умов (гроза, сильний вітер) робота припиняється, бо стає особливо небезпечною, але, незважаючи на це,  жінка каже, коли вперше піднялась на висоту, відчула що така професія їй до душі. 

Анастасія Матчишина – за фахом психолог,  але працює водійкою у службі таксі. Зараз вона мама в декреті. Часу не так вже й багато, тому така робота зручна. Чоловік лояльно ставиться до професії, каже, хоча в майбутньому, коли часу буде більше, вона, можливо, змінить рід діяльності.

Мріяла про свою ниішню професію і Анастасія Юр’єва. Дівчина вчилась на журналіста, але бажання працювати в органах було завжди. Тож, коли випала нагода, пройшла навчання у патрульній поліції і без вагань залишилась працювати. 

Найприємніше в її роботі, зазначає, – це вдячність людей. Професія, звісно, небезпечна, виклики бувають різні, ніколи не знаєш, що чекатиме на місці пригоди, але, незважаючи на це, рідні дівчини не заперечували такому вибору. Саму ж Анастасію все влаштовує і дуже подобається.
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як Волинський народний хор готується до весняного концерту. ВІДЕО
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 7 березня. ФОТО
Останні новини
Схожі новини