Хто не отримає субсидій: лучанам розповіли про зміни в законі

Хто не отримає субсидій: лучанам розповіли про зміни в законі

До Положення про порядок призначення житлових субсидій внесли низку змін.

Про основні з них розповіла директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода під час оперативної наради у міськраді.

Відповідно до положення, субсидію не призначають, якщо у 18-річної особи взагалі відсутні доходи або середньомісячний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати. Також не варто розраховувати на субсидію, якщо особа не сплатила єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі не менше 819, 06 гривень сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховують доходи.

За наявності цих умов, субсидію можуть призначити за рішенням комісії. Комісія може дати дозвіл лише тоді, коли такі особи перебувають у складних життєвих обставинах, викликаних тривалою хворобою; якщо на момент призначення субсидії сплачують єдиний соціальний внесок у розмірі не меншому ніж мінімальний, протягом двох місяців підряд перед місяцем, в якому субсидія призначається без звернення громадянина.

Субсидію не зможуть отримати громадяни, якщо хтось із домогосподарства протягом останнього року придбав товари чи в законний спосіб на суму більше 50 тисяч. Також не дадуть субсидію, якщо хтось із домогосподарства володіє автомобілем, з дати випуску якого не минулого 5 років.

Виняток становить транспорт, придбаний через органи соціального захисту. Без субсидії залишаться ті, хто понад два місяці має борги, що перевищують 20 неоподаткованих мінімумів громадян. Крім того, заборонено видавати субсидії людям, які мешкають у квартирах площею понад 120 квадратних метрів та індивідуальних будинках площею більше 200 квадратних метрів.

При розрахунку субсидії середньомісячний дохід враховується за 3-4 квартали попереднього календарного року, якщо вона призначається не з початку опалювального сезону, та за 1-2 квартали, якщо субсидію нараховують з початку сезону опалення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька руйнується багатоквартирний будинок. ФОТО
Наступна новина Показали, як будують найкосмічніший житловий комплекс у Луцьку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини