Хто стоїть за аграрним конфліктом на Ратнівщині. ВІДЕО

Хто стоїть за аграрним конфліктом на Ратнівщині. ВІДЕО

У поля Заболотівської ОТГ, що на Волині, які роками заростали бур’яном та деревами, нарешті вдихнуть життя.

У район прийшов інвестор, який вирішив обробляти землі як сільської ради так і людські паї, – йдеться у сюжеті Сфера-ТВ. 

Неабияк інвестору зраділа селищна рада. Місцевий голова Валерій Свіржевський каже, щороку до місцевого бюджету за оренду землі надійде 200 тисяч гривень, а це чималі кошти, які підуть на розвиток села. Плюс до пів сотні робочих місць для селян.

Відтак інвестору дали добро на початок робіт. Петро Місюрко представник того самого інвестора. Чоловік розповідає, перш ніж щось засіяти на полях потрібно було провести цілу низку процедур аби відновити грунт. Всі ці питання вони обговорили та погодили з селищною радою та й взялись до роботи.

Та не так склалось як гадалось. З цього моменту всі кому не лінь, каже Петро Місюрко, почали роздмухувати багаття конфліктів та скандалів. Окремі мешканці за активної підтримки однієї з політ сил зчинили цілий ґвалт.

Мовляв, від даного препарату нібито загине все живе і не лише на орендованих полях а й людських що знаходяться по сусідству. Щоб підтвердити значимість проблеми та заборонити інвестору працювати на землі, прибічники відомої політичної сили вирішили зняти цілий фільм.

Покликали журналістів одного з місцевих телеканалів, контрольованого, до слова, лідером тієї ж політичної сили, та зібрали місцевих людей які за словами Петра Місюрка наперед були проінформовані що потрібно говорити на камеру. Приплели до проблеми і ще одну сторону, аграрія який вже давно на території кількох навколишніх сіл також орендує паї у людей.

Ось таким чином на Ратнівщині з мухи зробили слона. А проблеми насправді як такої немає, каже місцевий селищний голова Валерій Свіржевський. Справжньою причиною так званого скандалу, зізнається посадовець, є недопрацювання селищної ради.

Аби уникнути подальшого роздмухування ситуації, вже 19 червня у Волинській обласній раді з цього приводу зберуть комісію, на якій мають бути присутні усі причетні сторони, в тому числі і представники місцевої громади.

Тож, чи дадуть змогу інвестору працювати на землях Заболотівської ОТГ, вочевидь, з’ясується уже після вирішення реальних та імітованих конфліктів. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині затримали крадія лісу
Наступна новина Назвали ідеальну позицію для сну
Останні новини
Схожі новини