Хто вчитиметься в СНУ на медика за гроші бізнесу? Ректор розповів, як відбиратимуть студентів

Хто вчитиметься в СНУ на медика за гроші бізнесу? Ректор розповів, як відбиратимуть студентів
Фото ілюстративне

Навчання п’ятдесяти студентів на медичному факультеті Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, який має запрацювати з вересня, профінансує бізнес. Це мають бути талановиті молоді люди, які відмінно або майже відмінно навчалися у школі чи коледжі і хочуть у майбутньому працювати за спеціальністю.

Про це розповів ректор вишу Анатолій Цьось в інтерв’ю виданню Район.Луцьк.

За його словами, уже є попередня домовленість вишу із бізнесом про фінансування навчання 50 студентам.

«Це дуже серйозна заявка на те, що ми можемо брати 50 найталановитіших дітей, які вчаться і в школі, і в медичних коледжах», – зазначив очільник університету.

«Бізнесу ми рекомендуватимемо оплатити навчання 25 абітурієнтам-школярам, які мають хист до медицини. Ще 25 осіб відберемо серед випускників медичних коледжів. Звичайно, основним критерієм буде відмінне або майже відмінне навчання плюс мотивація до діяльності і бажання в майбутньому працювати за спеціальністю», – розповів ректор.

Він повідомив, що зараз в університеті розробляють основні документи і прописують об'єктивні та чіткі критерії відбору абітурієнтів до навчання, аби уникнути корупційної складової.

Окрім того, як сказав Анатолій Цьось, буде укладатися угода між університетом, студентом, структурою, яка оплачує навчання, і майбутнім місцем працевлаштування чи інтернатури.

Який саме бізнес готовий вкласти кошти на підготовку медиків, ректор не повідомив.

«Я поки не називатиму поіменно. Можу лише сказати, що це волинський бізнес. Приблизно через місяць-півтора ми зробимо зразки документів, представимо всю систему навчання і тих, хто за це платитиме», – пообіцяв він.

Читати також: Де в СНУ відкриють медичний факультет? Хто стане його деканом?


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку в мікрорайоні Вересневе через аварію не буде води
Наступна новина У дитсадках вихованцям читатимуть 15 хвилин перед сном українські казки
Останні новини
Схожі новини