«І громада, і священик - всі були за». Як громада храму на Волині перейшла до ПЦУ. ВІДЕО

«І громада, і священик - всі були за». Як громада храму на Волині перейшла до ПЦУ. ВІДЕО
Церква Різдва Пресвятої Богородиці. Скріншот з відеосюжету

Релігійна громада Різдва Пресвятої Богородиці у селі Мерва Горохівського району стала першою на Волині, що офіційно перейшла з підпорядкування Московського патріархату до Православної Церкви України.

За це одноголосно проголосували 170 парафіян, розповів староста храму Леонід Кристіямполь, йдеться у сюжеті UA:Волинь.

Вийти з УПЦ МП парафіяни вирішили після отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви України.

«Ніяких сварок з батюшкою не було, щоб батюшка проти, чи люди проти батюшки. І люди за, і батюшка за. І так тихо-мирно і спокійно», – розповів староста храму Леонід Кристіямполь.

Ініціював перехід до ПЦУ отець Павло. Він проводить богослужіння у цьому храмі 15 років.

«Люди давно вже хотіли. Вони історію знають, що наша церква, їй буде 100 років. Вона будувалась як українська церква для українців. І служили тут в основному на українській мові. Підтримують мене також священики», – заявив він.

Зі слів речника Волинської єпархії УПЦ МП на Волині Олега Точинського, отцю Павлу служити заборонили. І рішення парафіян щодо зміни конфесії оспорювати не будуть.

«Тут в нас претензій немає ніяких. Люди забажали, люди перейшли. Це право кожного. Але у моменті спільно звершених богослужінь і таїнств, всього, що стосується церковного питання, тут у нас табу», –заявив він.

Загалом за перехід до ПЦУ на Волині виступили 4 парафії УПЦ МП.

Нагадаємо, нещодавно у селі Красноволя на Волині парафіяни заблокували двері храму і не пустили туди священика. Громада заявила, що пустить його тоді лише коли він погодиться перейти до ПЦУ.

 
Перехід парафії села Мерва в ПЦУ

Релігійна громада Різдва Пресвятої Богородиці у селі Мерва ГорохІвського району стала першою на Волині, що офіційно перейшла з підпорядкування Московського патріархату до Православної Церкви України. За це одноголосно проголосували 170 парафіян, розповів журналістам Суспільного староста храму Леонід Кристіямполь.

Posted by UA: Волинь on Monday, 14 January 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кір «косить» волинян: за останній тиждень - сотня хворих. ВІДЕО
Наступна новина На Волині сім'ям розпочали платити гроші на дітей
Останні новини
Схожі новини