І таке буває: в Ковелі не хочуть приєднувати до міста дві сільради

І таке буває: в Ковелі не хочуть приєднувати до міста дві сільради

Поки громади приміських сіл під Луцьком мітингують і протестують проти рішення приєднати їх до обласного центру, Ковель – проти об’єднання з двома сільськими радами.

Відповідне звернення ковельські обранці прийняли під час сесії 28 травня, пише «Ковель. Медіа».

У зверненні Ковельської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, народного депутата Степана Івахіва, голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка та виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана депутати висловлюють свою стурбованість Перспективним планом формування територій громад Волинської області. Нагадаємо,  його 13 травня 2020 року було затверджено урядом.

Відповідно до затвердженого перспективного плану, до територіальної громади міста Ковеля віднесено Доротищенську та Тойкутську територіальні громади (сільські ради). Одна у Ковелі не підтримують такий варіант розвитку подій.

«Дані села знаходяться на віддалі від міста Ковеля і єдиним місцем дотику є ліси, які межують з Білинською сільською радою (має приєднатись до Ковеля згідно з Перспективним планом). Єдиний транспортний зв’язок з даними населеними пунктами проходить через територію Дубівської ОТГ, а це ускладнює адміністрування даних територій та створить незручності для населення сіл в отриманні послуг та документів, погоджень тощо», – йдеться у зверненні.

Ковельська міська рада просить зі складу проектної Ковельської ОТГ (м. Ковель) вилучити Доротищенську та Тойкутську об’єднані територіальні громади, натомість Доротищенською підсилити Дубівську ОТГ Ковельського району, а Тойкутською – Сошичненську ОТГ Камінь-Каширського району, або Сереховичівську ОТГ Старовижівського району, або Дубівську ОТГ.

Нагадаємо, проти рішення приєднати їхні території до Луцька виступити громади Княгининівської та Заборольської ОТГ.

Як протестували у Заборолі:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні після карантину запускають потяг «Київ-Ковель». Які умови для пасажирів?
Наступна новина У Володимирі з’ясовували, чи жива ще річка Риловиця
Останні новини
Схожі новини