У Володимирі з’ясовували, чи жива ще річка Риловиця

У Володимирі з’ясовували, чи жива ще річка Риловиця
В пошуках річки Риловиця. Джерело фото «Слово правди»

У Володимирі-Волинському провели рейд річкою Риловиця, що протікає через древнє місто, пише Світлана Коширець для «Слово правди».

Під час рейде вкотре  шукали труби, через які у воду зливаються нечистоти. Як відомо, ще на початку минулої осені виявлені комісією труби, призначення яких не було встановлено, запінили.

Головний спеціаліст УЖКГ міста Олександр Здомищук та начальник відділу муніципальної поліції Андрій Книш пройшлись уже знайомим маршрутом, від місця на вулиці Привокзальній, де водойма бере початок, до точки,  де закінчується житлова забудова і майоріє на горизонті Луга (вулиці Станіславського і Шептицького). Не скрізь це прохідні місця, подекуди хащі просто не дозволяють підійти впритул і уважно оглянути побережжя. Біля деяких будинків прохід до води відгороджено самими господарями прибережних обійсть.  Не кожен готовий і впустити на таку територію.

У результаті цього рейду з’ясовано, що одна з двох раніше запінених труб такою і лишилась. Знайдено кілька нових труб, поки що невідомого призначення, оскільки з власниками поспілкуватись не вийшло, зокрема, на вулиці Яновського.

При формуванні бюджету на поточний рік для очищення Риловиці  було виділено понад 400 тисяч гривень.

«Уже б можна було роботи починати, єдине, що заважає, – не можемо пройти експертизу проектної документації, оскільки там відсутній розділ оцінки впливу на довкілля. Він погоджується управлінням екології і природних ресурсів ОДА на підставі проведення громадських слухань, відповідно, про це публікується оголошення у пресі. Усі це також має відповідну вартість. Ми звернулись на сесію, аби нам ці кошти виділили, ідеться про суму близько 60 тисяч гривень. Після отримання висновку зможемо пройти експертизу і почнемо роботи з очищення. Уже цього року. Думаю, депутати нам підуть назустріч», –  каже керівник управління ЖКГ міської ради Володимир Фіщук.

Проектом передбачено очищення річки від острова і у бік Острівка, ним передбачено зрізання та викорчовування повалених, вражених омелою, підгризених, підмитих дерев і чагарників, поглиблення русла, демонтаж труб, раніше не виявлених.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина І таке буває: в Ковелі не хочуть приєднувати до міста дві сільради
Наступна новина Мер Ковеля задекларував будинок на півмільйона
Останні новини
Схожі новини