Ідеальні та заборонені продукти для сніданку

Ідеальні та заборонені продукти для сніданку

Кожен із нас знає, що сніданок – найважливіший прийом їжі. Він насичує наш організм і додає енергії для того, щоб почати день.

Саме від правильних продуктів залежить правильний (вибачте за тавтологію) сніданок, – пише Радіо Максимум. 

Експерти розповіли, чим необхідно снідати, а що краще вживати в другій половині дня.

Можна снідати

Вівсяна каша

Вона містить клітковину, яка знижує рівень холестерину. Також вівсяна каша – не плутайте з вівсяними пластівцями – насичує організм, що дозволить вам забути про почуття голоду надовго.

Читати також: Яким має бути здоровий сніданок

Гречана каша

Вона м'яко стимулює роботу травної системи, а також є відмінним джерелом білка, заліза та вітамінів. Не забувайте про те, що гречка – універсальна крупа, а отже ви можете готувати як солодкі молочні каші, так і просто їсти її разом із сезонними овочами.

Кукурудзяна каша

Вона виводить токсини та солі важких металів, нормалізує склад мікрофлори кишківника та забезпечує тривале відчуття ситості.

Пророщена пшениця

Усього 2 столові ложки пшениці складають майже 15% рекомендованої добової дози вітаміну Е та 10% добової дози фолієвої кислоти, а також допомагають запустити роботу кишківника.

Чорниця

Дослідження показують, що регулярне вживання чорниці покращує пам'ять, кров'яний тиск, а також нормалізує обмін речовин. Тому не нехтуйте цією ягодою, адже сезон незабаром.

Читати також: Назвали типові помилки про здоровий сніданок

Цільнозернових хліб

Вуглеводи та інші корисні елементи, що містяться в хлібі, необхідні організму, тому краще вживати його саме зранку.

Горіхи

Горіхи, з'їдені натщесерце, покращують роботу травної системи, а також нормалізують кислотність шлункового соку. Тому не забувайте про кілька горішків на сніданок.

Мед

Він дозволяє розбудити організм і надовго забезпечує його енергією. Також цей продукт покращує роботу мозку та підвищує рівень серотоніну – гормону радості. Рекомендується також пити теплу воду з медом і лимоном натщесерце.

Читати також: Шкідливий сніданок: 7 заборонених продуктів

Не можна снідати

Йогурти та інші кисломолочні продукти

При вживанні натщесерце, соляна кислота, яка знаходиться в шлунку, "вбиває" всі молочнокислі бактерії, тому користі від такої продукції зранку мало. Краще випивати кисломолочні продукти під час другого прийому їжі.

Груші

Груба клітковина, яка міститься в грушах, може травмувати слизову оболонку порожнього шлунка. Краще нею не снідати.

Банани

Якщо вживати натщесерце банани, магній, який міститься в них, надто швидко засвоюється, що збільшує навантаження на серце.

Спеції

Вони подразнюють слизову оболонку та посилюють вироблення шлункового соку, що сприяє розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 23 червня
Наступна новина Wizz Air запустить 11 нових маршрутів з України
Останні новини
Схожі новини