Шкідливий сніданок: 7 заборонених продуктів

Шкідливий сніданок: 7 заборонених продуктів

Зі сніданку починається кожен день.

Їх не тільки не можна пропускати, а й використовувати "неправильні" продукти.

Тобто вони корисні, але в іншу пору дня, – пише Gazeta.ua

Деякі з них викликають подразнення слизової шлунка, інші порушують кислотно-лужний баланс, треті сприяють розвитку таких захворювань, як цукровий діабет і гастрит.

1. Йогурт

 

Вранці організму не потрібна допомога йогуртових бактерій, він цілком справляється без них. Тому користь продукту, з'їденого натщесерце, дорівнює нулю. Йогуртом краще перекусити через 2-3 години після сніданку або з'їсти його на вечерю.

При вживанні йогурту або кефіру натщесерце бактерії, що містяться в продукті, тут же потрапляють в агресивну кисле середовище і моментально гинуть, навіть не доходячи до кишечника. Тому немає ніякого сенсу пити кисломолочні продукти натщесерце.

Читати також: «Сніданок туриста» або Що приготувати у дорогу

2. Банани

В них міститься багато магнію, який впливає на діяльність серцево-судинної системи. Безконтрольне вживання цього фрукта на голодний шлунок загрожує ризиками порушення кальцієво-магнієвого балансу.

3. Сирі овочі

Сирі овочі містять кислоти, які за секунди подразнюють слизову оболонку шлунка. Тому з'їдені натщесерце помідор, огірок або капуста можуть принести чимало проблем людям з поганим травленням. Помідори через великий вміст пектину і дубильною кислоти сприяють утворенню шлункового каменю.

4. Цитрусові

Апельсини, мандарини та лимони, з'їдені натщесерце, можуть провокувати алергію і сприяти розвитку гастриту. Тому перед їх вживанням, рекомендується поснідати вівсянкою.

5. Швидкі сніданки

Сніданок з солодких пластівців шкідливий для здоров'я організму і стрункої фігури. Будучи багатим джерелом вуглеводів, він різко підвищує рівень цукру в крові і людина відчуватиме постійний голод.

6. Солодощі

Відразу після пробудження підшлункова не здатна виробити належну кількість інсуліну, що загрожує підвищенням цукру в крові. Велика доза цукру, що потрапила в шлунок з ранку, змушує підшлункову працювати на знос, а тривале захоплення солодкими сніданками виводить підшлункову залозу з ладу.

7. Бутерброди з ковбасою

До складу ковбаси і шинки входить безліч шкідливих компонентів, в тому числі канцерогенні речовини. Вони провокують розвиток ракових клітин. Особливо шкідливі такі бутерброди вранці натщесерце, коли слабо захищений порожній шлунок просто не готовий до такої хімічної атаки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 20 липня
Наступна новина Україну продовжить заливати дощами
Останні новини
Схожі новини