ІФА-тести на коронавірус помиляються у 34 % випадків, – учені

ІФА-тести на коронавірус помиляються у 34 % випадків, – учені
Фото ілюстративне

Учені провели дослідження щодо точності тестів на антитіла до коронавірусної інфекції і виявили, що вони дають хибний результат про наявність COVID-19 у 34 % випадків.

Про це заявили дослідники з Канади, Бразилії та США, які визначили похибку тестів на антитіла до COVID-19. Результати опубліковані на The Bmj, повідомляє 24 канал

Так, тести на антитіла показували помилково негативні результати у 2,2%-34% випадків. Тобто кожному третьому пацієнту навряд чи дадуть підтвердження про наявність вірусу. 

Хибнопозитивний результат був зафіксований рідше: похибка склала 0,3% –3,4%. Позитивні результати тесту на антитіла у більшості випадків виявлялися правильними.

«Ці результати вказують на важливі недоліки в даних про серологічне тестування (аналізи крові) на COVID-19, особливо тих, які продаються як тести для надання медичної допомоги», – йдеться у дослідженні.

Головний санлікар країни Віктор Ляшко заявив, що аналіз ІФА є значно доступнішим, ніж аналіз ПЛР. Він повідомив, що українські лабораторії зможуть проводити близько мільйона імуноферментних аналізів на добу.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Аналіз ПЛР визначає наявність геному хвороби в організмі. Тим часом ІФА-тест виявляє антитіла до збудника інфекції, які свідчать про те, чи хворіла людина або чи зустрічалась з дією інфекції взагалі.

Нагадаємо, на Волині імунноферментним аналізом (ІФА) потенційних хворих на коронавірус тестують десять медзакладів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Верховній Раді підтримали ліквідацію районів та створення нових
Наступна новина «За ним треба дивитися, як за малою дитиною». Секрети луцького органа
Останні новини
Схожі новини