«Інакше бруківку рівно не покладеш», – забудовник про «наїзд» щодо скверу в центрі Луцька

«Інакше бруківку рівно не покладеш», – забудовник про «наїзд» щодо скверу в центрі Луцька

Реконструкцію скверу на вулиці Градний Узвіз у Луцьку розкритикували за нібито нелогічний порядок робіт. Забудовник пояснює: «наїзд» безпідставний і непрофесійний, адже всі роботи виконуються відповідно до технології.

«Це тільки у Луцьку таке може бути: спочатку кладуть бруківку, а згодом її демонтовують, щоб саджати деревця. Адже згідно проекту в даному, новому скверику має бути 17 дерев», – таке повідомлення опублікував у фейсбуці користувач Максим Мельничук. Його повідомлення опублікувало інтернет-видання «Волинь24».

«Для того, щоб рівно закласти бруківкою майданчик чи сквер, необхідно зробити монолітний пласт. Є спеціальна технологія: ми виставляємо рівень, викладається «подушка» – основа з кількох шарів піску та відсіву, тоді усі територія закладається бруківкою. Якби ми відразу лишали місце під дерева, викласти плитку рівно не вийшло б. Так роблять в усьому світі, іншого методу бути не може», – пояснив Андрій Разумовський, засновник фірми «БетонБрукСервіс», яка здійснює роботи у сквері.

До слова, реконструкцію цього скверу здійснюють за кошти Будівельної компанії «Інвестор» (директором якої також є Андрій Разумовський), кафе Benedict, яке розташоване поруч та міської ради. Бюджет проекту сягає мільйона гривень.

У сквері встановлять 17 високих та 25 менших ліхтарів, висадять дерева. Уздовж облаштують екопарковку: вона викладена спеціальною бруківкою із «дірками», де буде висіяна трава. Тому це буде тверде покриття, яке збоку схоже на газон.

Прочитати більше про те, яким буде сквер, можна у матеріалі «У центрі Луцька почали робити новий сквер. Андрій Разумовський розповів, що там буде».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому варто звернути свою увагу на телефон Samsung Galaxy A7
Наступна новина Повна програма літературного фестивалю «Фронтера»
Останні новини
Схожі новини