Інтронізація Епіфанія: очільник ПЦУ офіційно зійшов на престол

Інтронізація Епіфанія: очільник ПЦУ офіційно зійшов на престол
Митрополит Епіфаній (фото: BBC.com)

У Соборі Святої Софії в Києві відбулася церемонія входження на престол предстоятеля Православної церкви України Епіфанія.

Церемонія пройшла під час божественної літургії, в якій брали участь митрополит Гальський Еммануїл, що представляє Вселенського патріарха, колишній предстоятель УАПЦ митрополит Макарій, а також митрополит Симеон (колишній представник УПЦ МП), які по черзі посадили митрополита Епіфанія на престол з вигуком «Аксіос» (гідний), – повідомляє Сегодня

Після цього Епіфанію були піднесені ознаки предстоятельського сану. Зокрема, хрест підніс митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, панагію (невеликий образ Богоматері) підніс митрополит Юрій (Каліщук), який очолює Українську православну церкву в Канаді під омофором Вселенського патріархату, другу панагію підніс митрополит Антоній (Щербань) предстоятель Української православної церкви в США теж під омофором Константинополя.

Право носіння другої панагії – привілей предстоятелів помісних церков. Після облачення в ці церковні символи інтронізація є завершеною і митрополит Епіфаній став повноцінним предстоятелем помісної Православної церкви України.

Зазначимо, що інтронізація Епіфанія проходить в його день народження. Сам митрополит пояснив, що це не випадковий збіг. За його словами, така дата була обрана, що в майбутньому окремо не святкувати день народження, а поєднувати його з днем інтронізації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки волинські телеканали беруть за агітацію кандидатів у президенти
Наступна новина Маленькі волиняни - переможці чемпіонату з карате в Києві. ФОТО
Останні новини
Схожі новини