Історична подія: «Волиньгаз» встановить перше обладнання з нового львівського заводу

Історична подія: «Волиньгаз» встановить перше обладнання з нового львівського заводу

Перша партія газового обладнання, яке виготовили на новому львівському заводі RGC Production, приїхала на Волинь.

Вісім сучасних шафових газорегуляторних пунктів (ШГРП) планують встановити на «Волиньгазі» вже найближчим часом – замінити зношені на нові. Про це інформує прес-служба установи. 

ШГРП – це обладнання, яке забезпечує зниження тиску газу та підтримує його на заданому рівні. Воно також призначене для комерційного обліку споживання газу при постачанні газу промисловим та комунально-побутовим об’єктам.

«Компанія «Волиньгаз» обслуговує понад 1300 одиниць шафових газорегуляторних пунктів, з яких більше 250 одиниць (20%) – морально застаріле обладнання. Сучасна продукція дасть змогу нам покращити технічний стан газових мереж, збільшити ефективність робіт їх обслуговування, а також забезпечити безаварійне та безперебійне газопостачання споживачам. Перше сучасне газове обладнання, яке зійшло з конвеєра, привезли саме на Волинь. Гадаю, що це історична подія для газової галузі України», – розповів голова правління АТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

19 газорозподільних компаній, які працюють під брендом Регіональної газової компанії РГК, запустили в роботу найбільший в Україні завод з виробництва сучасних ШГРП (шафових газорегуляторних пунктів).

Нове виробництво RGC Production розміщене у Львові та націлене на забезпечення потреб внутрішнього ринку, а в перспективі – вихід на міжнародні ринки.

У найближчі роки в Україні необхідно замінити майже 20 тисяч ШГРП, які вже вичерпали термін експлуатації. Це обладнання необхідне для регулювання і підтримання стабільного тиску природного газу в розподільних мережах, що забезпечує надійність і безпеку газопостачання та безперебійну доставку газу кожному споживачу.

«Якість і технічні характеристики регуляторних пунктів від українських постачальників нас не влаштовували. Вартість же імпортного обладнання дуже висока. Тому з'явилась ідея налагодити виробництво надійних і сучасних ШГРП власними силами», – сказав керівник проекту RGC Production Олександр Волович.

Увесь комплекс робіт зі створення нового автоматизованого заводу у Львові – від ідеї до першої продукції – вдалось зробити лишень за 6 місяців. Ядром нового заводу стали роботизовані зварювальні комплекси. На початковому етапі для складання ШГРП використовують до 50% імпортних комплектуючих. Надалі заплановано зростання локалізації виробництва в міру налагодження виробництва вітчизняних аналогів.

Вихід заводу RGC Production на проектну потужність – 900 одиниць на рік – запланований на осінь 2019 року.

Нове обладнання для «Волиньгазу»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «В 43 я знаю, що життя може бути коротким». Зворушила історія волинянки про боротьбу з раком
Наступна новина Філарет скликає собор, щоб «відновити Київський патріархат»
Останні новини
Схожі новини