Історія Волині – на конвертах. ФОТО

Історія Волині – на конвертах. ФОТО

Працівники Любомльського краєзнавчого музею популяризують історію рідної краю.

Це вже не перші видання поштових конвертів, випущених з ініціативи музею, – пише Район.Любомль.

На художньому поштовому конверті «100 років від часу випуску Любомльської серії поштових марок. 1918-2018» в центрі зображено Велику єврейську синагогу в місті Любомлі (1510-1947), поруч з нею по периметру – серія з 5 поштових марок із зображенням найцікавіших архітектурних споруд міста Любомля, випущених 1918 року на замовлення австрійського уряду в Празькому мистецько-видавничому підприємстві «Уніон» для поштового вжитку цивільного населення Любомльської округи. Дизайнер – М. Волошин. Тираж обмежений.

На художньому поштовому конверті «150 років від часу побудови Хресто-Воздвиженської церкви села Нудиже Любомльського району. 1868-2018» зображене сучасне фото храму села Нудиже.

Поруч – зображення ікони «Воздвиження Чесного Хреста» 1660 року, взятої з іконостасу церкви села Нудиже у 1910 році експедицією Д. Щербаківського.

Сьогодні зберігається у зібранні Національного художнього музею України (м. Київ). Дизайнер – М. Волошин. Тираж обмежений.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Одним махом»: депутати Волиньради за три години розглянули понад 70 питань. ВІДЕО
Наступна новина Лучанин облаштував на даху багатоповерхівки лікувальну пасіку. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини