«Одним махом»: депутати Волиньради за три години розглянули понад 70 питань. ВІДЕО

«Одним махом»: депутати Волиньради за три години розглянули понад 70 питань. ВІДЕО

У середу, 26 вересня, як міські, так і обласні обранці громад зійшлися на пленарні засідання.

Депутати обласного рівня спрацювали оперативно – за три години дали раду понад семи десяткам питанням порядку денного і з чистою совістю порозходились ще до обіду. Чого понаприймали, – у сюжеті Сфера-ТВ.Луцьк.

Сесію почали з приємного. Волинській паралімпійці,  учасниці змагань з лижних перегонів та біатлону на Зимових параолімпійських іграх 2018 Богдані Конащук вручили ключі від квартири. Дівчина щиро подякувала за підтримку і також вручила голові Волиньради скромний подарунок.

По тому перейшли до запитів. Взяти під особистий контроль розслідування дорожньо-транспортної пригоди, у якій під колеса автівки потрапив відомий письменник Володимир Лис, очільника волинського управління поліції просить заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

Депутати підтримали запит Олексанра Пирожика.

До депутата облради Антолія Грицюка звернулися мешканці села Клепачів. Мовляв, між Ківерцями та Рожищем 15 кілометрів дороги – в аварійному стані.

Починаючи із серпня, туди не ходять автобуси. Це створює дискомфорт людям, які викладають в медучилищі, ветеринарному коледжі, а також людям, які добираються до школи у Клепачеві.

Відремонтувати підлогу у школі села Городище просить обранець Юрій Ройко.

Обранець громади просить виділити з обласного бюджету 118 тисяч гривень на ремонт підлоги. І цей запит депутати підтримали. Опісля запитів надали слово голові облдержадміністрації Олександру Савченку. Посадовець каже: пропрацював півроку на посаді, пора звітувати.

Окрім того, голова Волинської ОДА висловив свою думку скандального питання будівництва школи у Стобихівці.

Після доповіді Олександра Савченка обранці громади перейшли до розгляду питань порядку денного.

Перші 3 питання, які стосувались перспективного плану формування громад, стратегії розвитку області та затвердження плану заходів  на наступні 2 роки, депутати проголосували швидко.

Зупинились на виконанні регіональної програми розвитку підприємництва.

Окремі депутати зауважили, що написана програма гарна, однак тиск на малий та середній бізнес продовжується постійно.

Відтак, виглядає смішно, коли обранці голосують за програму, не розбираючись та не сприяючи її втіленню.

Всі покивали головами та й підтримали і взялися за внесення змін до бюджету.

Депутат Святослав Кравчук скаржиться на те, що в бюджеті не передбачили потрібної суми грошей на ковельський санаторій «Турія», котрий передали обласному ліцею з посиленою фізичною підготовкою.

Однак, голосів «За» колег-депутатів Кравчук таки не допросився.

Також, у рамках обговорення змін до обласного бюджету та розподілу коштів перевиконання бюджету, голова облради Ігор Палиця зауважив, що зараз виділяють 1,5 мільйона гривень на придбання інсуліну для хворих на цукровий діабет за існуючої потреби у 8 мільйонів.

Адже для вирішення проблеми наразі немає жодної допомоги від столичної влади.

По тому обранці громади дійшли до питання, що стосувалось санаторію «Пролісок» та його керівника,  решта ж питань пішли ледь не в автоматичному режимі, і вже о першій годині  дня депутати сесію закривають.

Читайте також: Волинські депутати просять очільників держави не обкладати ліси податками


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Двох волинян нагородять преміями за наукові заслуги
Наступна новина Історія Волині – на конвертах. ФОТО
Останні новини
Схожі новини