Італійський адвокат переїхав працювати вчителем у Львівську область

Італійський адвокат переїхав працювати вчителем у Львівську область

В одному з селищ Львівської області вчителем працює італієць, який приїхав з Верони, щоб переосмислити життя.

Про це повідомляє ТСН.

Адвокат із Верони в школі невеличкого селища Довге-Гірське вчить дітей італійської мови. 60-річний італієць приїхав в Україну, щоби відволіктись од насичених буднів. Окрім учителювання, Роберто Трані ще й допомагає по господарству в школі. Селяни за це новому сусіду дякують українською їжею.

"Діти навіть не хочуть йти додому їсти, беруть з собою канапки, перекусять і йдуть із задоволенням на італійську. Багато наших людей поїхали в Італію і вони, можливо, і бачать для себе перспективу, щоб вивчити цю мову", - каже директор школи Дарія Барщик.

Роберто каже, що вдома - у Вероні - працює адвокатом. Має багато клієнтів і непоганий заробІток. У гірське село приїхав зі своїм собакою Йоскі переосмислити життя. Обрав Україну не випадково. Тут шість років тому лікувався, та вдаватися в подробиці  не хоче. Лише каже, саме тоді познайомився з місцевим - Хосе Турчиком, у будинку якого зараз живе.

Роберто зізнається, що до таких  умов не звик. В Італії всю хатню роботу виконувала покоївка.

А от місцеві  філософію Роберто збагнути не можуть. Мовляв, навіщо з самої Верони їхати в їхнє Довге-Гірське, де лиш школа та церква, і жодного супермаркету чи ресторану. Та щоб Роберто додому не поспішав, усіляко йому допомагають. Сусідка Ірина Карпа щодня безкоштовно носить йому сніданок, обід і вечерю.

Утім, Роберто зізнається - за два місяці має повертатись у Верону. Там на нього чекають клієнти.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як відсвяткувати Новий рік та не нашкодити природі: прості поради
Наступна новина Як лучани рятуються від холоду. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини