Із квітня запускають електронні лікарняні. Як це працюватиме

Із квітня запускають електронні лікарняні. Як це працюватиме
Фото ілюстративне

Запуск послуги електронних лікарняних в Україні заплановано на квітень, рішення для цього ухвалили на засіданні уряду 3 березня.

Про це повідомив у Telegram-каналі міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет, передає УНН.

«Сьогодні ми на Кабміні прийняли постанову, яка стосується одного з моїх улюблених проєктів. В моєму персональному списку проєктів він входить до топ-20. Зустрічайте — електронні лікарняні», – написав Дубілет.

Він зазначив, що завдяки цьому рішенню замість того, щоб виписувати лікарняні (офіційно «листки непрацездатності») на паперових бланках, лікарі будуть це робити через простий веб-інтерфейс із використанням цифрового підпису.

«Тепер, коли вони будуть в електронній формі, підробляти їх без участі лікаря буде неможливо. А лікарям виписувати фейкові листки буде складніше, бо тепер все автоматично фіксується та аналізується у єдиній електронній системі», – додав міністр.

Дубілет також зауважив, що громадянам можна буде не відвідувати лікарню окремо, щоб закрити лікарняний. Лікар ставить строк лікарняного за замовченням, і він може закриватись без додаткого візиту (візит потрібен, якщо строк інший), вів далі урядовець.

«Скільки ця система коштуватиме для держави? Наскільки довго її розробляти? Майже нічого! Бо ми робимо цю систему на базі вже існуючого програмного забезпечення Пенсійного фонду, яким бізнес і так зараз користується», – зазначив він.

«Маємо запуститись вже у квітні», – підсумував Дубілет.

Читати також: Електронний кабінет водія. Як ним користуватися? Чим він зручний? Які послуги доступні?


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські газовики шукають крадіїв «блакитного» палива за допомогою відео
Наступна новина У Луцьку замінять 40 світлофорів – встановлять нові LED-системи. Адреси
Останні новини
Схожі новини