Кабмін хоче запропонувати Зеленському призначити довічну стипендію своєму батьку

Кабмін хоче запропонувати Зеленському призначити довічну стипендію своєму батьку

2 вересня на своєму засіданні Кабмін розгляне проєкт Указу Президента про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти.

Проєкт документу передбачає, що одним із п’яти лауреатів цієї стипендії має стати Олександр Зеленський – батько Володимира Зеленського, пише Судово-Юридична газета.

Така пропозиція може неоднозначно сприйнята з точки зору законодавства про запобігання корупції. Так, відповідно до Методичних рекомендацій щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, створених НАЗК, ухвалення такого рішення Президентом може підпадати під визначення конфлікту інтересів, адже гіпотетично у Президента може існувати майновий інтерес, зумовлений сімейними стосунками.

Разом з тим, НАЗК зазначає:

«Законом не встановлюється заборон чи обмежень на наявність приватного інтересу, як такого. Йдеться про дотримання правил етичної поведінки службовця та відповідну оцінку приватних інтересів через призму можливого їх негативного впливу на об’єктивність прийняття рішень чи діянь службовця при реалізації своїх службових чи представницьких повноважень».

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку під час ремонту кафе «забарикадували» собаку
Наступна новина За добу коронавірус виявили у ще 73 волинян. Найбільше – у Луцьку
Останні новини
Схожі новини