Кабмін хоче зобов’язати «ФОПів» встановити платіжні термінали

Кабмін хоче зобов’язати «ФОПів» встановити платіжні термінали

Контролювати установку платіжних терміналів буде Державна фіскальна служба.

Кабінет міністрів України запропонував встановити платіжні термінали всім суб'єктам господарювання, в тому числі платникам єдиного податку. Відповідний проект постанови Кабміну розробило Міністерство економічного розвитку і торгівлі. Про це повідомляє Delo.ua.

Міністерство економіки запропонувало зобов’язати всіх суб'єктів господарювання, які продають товари (включаючи продажі дистанційним способом) або надають послуги, забезпечити можливість безготівкових розрахунків з використанням терміналів. Контролювати установку платіжних терміналів буде Державна фіскальна служба.

Відповідно до цього, торговці що працюють на загальній системі оподаткування матимуть встановити термінали до 1 липня цього року. Платники єдиного податку другої та третьої груп які працюють в містах з торговою площею до 20 кв. м повинні забезпечити можливість безготівкового розрахунку до 1 січня наступного року. Платники податків другої та третьої груп що працюють в селах мають встановити термінали до 1 липня наступного року.

Згідно з оцінками Мінекономіки, на установку платіжного терміналу і його обслуговування один суб'єкт протягом першого року витратить понад 6 000 грн. Витрати всіх суб'єктів, які потраплять під регулювання, протягом першого року складуть понад 1,21 млрд грн.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині не всі школи розпочали роботу після зимових канікул. ВІДЕО
Наступна новина Волинь - єдина область, яка досі не має свого бюджету. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини