Кабмін не виключає підняття мінімальної зарплати до 4 200 грн

Кабмін не виключає підняття мінімальної зарплати до 4 200 грн

Ідея підняття заробітної плати поки що не відкинута Кабінетом міністрів.

Про це пише gazeta.ua.

«Збираємо всю необхідну статистичну інформацію. Реальна інформація про стан виконання державного бюджету за всіма надходженнями й узагалі економічної ситуації в країні за підсумками першого кварталу буде в середині травня.

Це якраз той термін, коли будемо визначатися і, безумовно, зобов'язані чітко сказати свою позицію про підвищення або непідвищення мінімальної зарплати до 4 200 гривень», - зазначив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

Також він підкреслив, що вважає підвищення необхідним.

Однак позиція віце-прем’єра не збігається з думкою міністерства фінансів. Там стверджують, що наразі можливість для підвищення «мінімалки» відсутня.

За підсумками трьох місяців до держбюджету надійшло 193,6 млрд грн. Це 96,9% від затвердженого показника на перший квартал (розпис 199,7 млрд грн), тобто держбюджет недоотримав 6,1 млрд грн.

За умови підвищення мінімальної заробітної до 4200 грн треба було б розширити видаткову частину бюджету на рік як мінімум на 13 млрд грн. А з огляду на витрати на підвищення посадового окладу працівника, тарифного розряду, єдиної тарифної системи, Мінфін оцінює додаткову потребу у видатках на поточний рік у 30 млрд грн.

Фото: ілюстративне


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Понад 3 000 волинських підприємств дистанційно передаватимуть показання лічильників газу
Наступна новина Депутат Волиньради Юрій Гупало: «Чомусь від ЄС відгороджуємося, а від Росії - ні...»
Останні новини
Схожі новини