Кабмін схвалив концепцію протидії домашньому насильству до 2025 року

Кабмін схвалив концепцію протидії домашньому насильству до 2025 року
Фото ілюстративне

Кабінет міністрів схвалив концепцію державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі до 2025 року.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 24 лютого, пише Суспільне.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту постанови, концепцію розроблено відповідно до міжнародних стандартів та в умовах децентралізації. Вона враховує комплекс заходів, спрямованих на мінімізацію такого явища як домашнє насильство.

"Проєктом акта передбачено впровадження комплексного інтегрованого підходу до мінімізації проблеми домашнього насильства та насильства за ознакою статі", — йдеться у документі.

В уряді обіцяють, що виконання програми дасть змогу знизити рівень такого насильства та забезпечити захист прав постраждалих осіб. Автори концепції зазначили, що її реалізація потребуватиме видатків із державного і місцевого бюджетів, протягом 2021-2025 років він становитиме понад 883 тисячі гривень з Держбюджету, понад 391 тисячу гривень — з місцевих та 102 тисячі гривень — з інших джерел.

Уряд заявив, що постраждалі особи зможуть отримувати якісні й доступні соціальні послуги, кривдники — взяти участь у спеціальних програмах, спрямованих на формування у них нової неагресивної психологічної моделі поведінки, а українці загалом — підвищити обізнаність у питаннях запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь отримала першу партію вакцини проти COVID-19
Наступна новина Скільки людей в Україні вже вакцинували від коронавірусу
Останні новини
Схожі новини