Канада надала Україні $1,45 млн на підтримку освітнього проекту про Голодомор

Канада надала Україні $1,45 млн на підтримку освітнього проекту про Голодомор

Цього року відзначається 85-та річниця Голодомору.

Уряд Канади надав додатковий трирічний грант в розмірі $1,45 млн на підтримку «Національного освітнього туру про Голодомор» (Holodomor National Awareness Tour), передає прес-служба Конгресу українців Канади.

«Ми вдячні уряду Канади за його міцну підтримку освіти про Голодомор, яка навчить канадців спільній відповідальності за опору тиранії, гнобленню і злочинам проти людяності в усьому світі. В цьому році ми відзначаємо 85-ту річницю Голодомору. Ми шануємо пам'ять мільйонів жертв Голодомору і дякуємо тим, хто вижили, за їх мужні свідчення, завдяки яким цей жахливий геноцид не залишився непоміченим в світі», – заявив президент Конгресу українців Канади Павло Грод.

Проект, заснований в 2015 році канадсько-українським фондом за фінансової підтримки уряду Канади, включаючи «пересувний клас» – спеціально обладнаний автобус з інтерактивним обладнанням, який подорожує освітніми установами Канади з метою донести правду про трагічні події 1932-1933 років в Україні. За останні три роки «пересувний клас» відвідало понад 25 000 канадців, включаючи більше 18 000 студентів і викладачів.

Крім канадського уряду, фінансову підтримку проекту «Національного освітнього туру про Голодомор» також надали уряди провінцій Онтаріо і Манітоби, а також фонду Temerty Family Foundation, Ihnatowycz Family Foundation, Petro Jacyk Education Foundation та Huculak Foundation.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В зоні АТО загинув український воїн
Наступна новина У вівторок Україну накриють снігопади й хуртовини
Останні новини
Схожі новини