Голова облради закликав волинян вшанувати жертв Голодомору

Голова облради закликав волинян вшанувати жертв Голодомору

У суботу, 28 листопада, в Україні відзначається День пам'яті жертв Голодоморів. Голова обласної ради Григорій Недопад закликав волинян 28 листопада о 16:00 годині долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання та до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам'яті».

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

«На знак скорботи, закликаю усіх небайдужих 28 листопада долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання та до Всеукраїнської акції "Запали свічку пам'яті". Нехай о 16.00 годині цього дня на підвіконні кожної волинської оселі засіяє символічна свіча чи лампадка. Вічна пам’ять усім жертвам Голодомору!», – йдеться у дописі.

Довідка: 
У ХХ сторіччі українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Утім, наймасштабнішим був Голод 1932-1933 років – саме його нині називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом. Українські селяни стали наступними жертвами тодішньої влади після тотальних репресій щодо української інтелігенції та духівництва.
Загальнонаціональні заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору пройдуть по всій Україні. Цього дня передбачені жалобні заходи, проведення тематичних наукових, інформаційних, та культурно-мистецьких заходів, виставок, презентацій документів, фото- і відеоматеріалів. Разом з тим, на території України буде приспущено Державний прапор.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині: де і скільки виявили нових хворих
Наступна новина Телемедицина, штучний інтелект, цілодобовий моніторинг. Луцький бізнесмен відкрив медичну клініку
Останні новини
Схожі новини