Кандидати у список партії «Самопоміч» до Верховної Ради від Волині. Хто вони?

Кандидати у список партії «Самопоміч» до Верховної Ради від Волині. Хто вони?
Фото Волинських новин

«Самопоміч» визначилася з кандидатами у список до парламенту від Волині.

Про це повідомили на сайті партії.

У волинській «Самопомочі» провели рейтингування  майбутніх кандидатів у депутати до Верховної Ради від партії за принципом відкритих списків.

Партійці голосували за тих лідерів «Самопомочі» в регіоні, які найдостойніші потрапити у список. Відтак на регіональному рівні рейтингування пройло так:

перше місце посів Руслан Хомич, голова Асоціації фермерів Волині,

друге – лідерка профспілки ДП «Волиньторф» та депутатка Маневицької райради Аліна Базарнова,

третє – підприємець, депутат облради Костянтин Зінкевич,

четверте – юрист, керівник Камінь-Каширського відділу Головного територіального управління юстиції Любов Балицька,

п’яте – підприємець, власник приватного транспортного підприємства «ПанасТранс», депутат обласної ради Олексій Панасюк.

Довідково. Руслан Хомич – фермер із села Кроватка Рожищенського району. Активно захищає інтереси землевласників та дрібних аграріїв. У минулому – вчитель сільської школи. Активно займається волонтерською діяльністю: з початком війни з Росією допомагає бійцям на Сході. У 2015-му балотувався до Волинської обласної ради від «Самопомочі». У 2018 р. став головою Асоціації фермерів та приватних землевласників Волині. Нині – депутат Рожищенської районної ради.

 

За підсумками рейтингування чинних народних депутатів, перша п’ятірка виглядає так: на першій позиції Тетяна Острікова (обраниця сьогодні офіційно очолює волинську «Самопоміч»),  далі - Олег Березюк, Роман Семенуха, Олег Лаврик та Тарас Пастух.

Як раніше заявляли у «Самопомочі», список їхньої партії до Верховної Ради буде відкритим. Там буде менше третини людей, які вже були в парламенті, більше двох третин людей, які є активними політичними діячами на місцях і ніколи не були у вищих ешелонах влади, але яких підтримують в регіонах.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як волинська «Самопоміч» обиратиме кандидатів у нардепи

Принцип відбору кандидатів такий: у регіонах проводять рейтингування серед діючих нардепів, залежно від цих оцінок і визначатимуть місце обранців у майбутньому списку. Окремо відбиратимуть лідерів в областях. Шляхом рейтингування голосують за 5 найкращих кандидатів і називають свого переможця. Кандидатів у списку розставлятиме так званий з’їзд макрорегіонів.

Ще одна частина місць у списку належатиме експертам у певних галузях. Їх партії залучатиме зовні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли залатають діряву луцьку Набережну
Наступна новина «У Липинському+ ми продумали усі деталі», - проектант Дмитро Білик про будівництво під Луцьком
Останні новини
Схожі новини