Як волинська «Самопоміч» обиратиме кандидатів у нардепи

Як волинська «Самопоміч» обиратиме кандидатів у нардепи
Юлія Вусенко

Лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий розповів, як його політична сила готується до парламентських виборів. Зокрема, повідомив, що майбутній список до нового парламенту на 70-80% буде складатися із лідерів з областей.

Про це він сказав під час звітного з’їзду партії у суботу, 11 травня.

"У майбутньому списку "Самопомочі" до 70-80% будуть нові обличчя для українського парламенту. Ми сьогодні вже маємо кістяк: це є депутати Верховної Ради, які пройшли вишкіл, і власне ви будете визначати, яка буде їх позиція у списку. Але 70-80% це будуть наші лідери з областей, це будуть представники різних професійних спілок, громадських організацій, це будуть люди, які гідні працювали для держави у цей непростий час", - сказав Садовий.

У «Самопомочі» кажуть, що список їхньої партії до Верховної Ради буде відкритим. Там буде менше третини людей, які вже були в парламенті,  більше двох третин людей, які є активними політичними діячами на місцях і ніколи не були у вищих ешелонах влади, але яких підтримують в регіонах.

У коментарі «Першому» лідерка фракції «Самопоміч» у Луцькій міській раді Юлія Вусенко розповіла про те, як на Волині проходитиме відбір кандидатів у нардепи майбутнього парламенту.

«Ми говоримо про відкритий підбір кандидатів у списки. Наш список складитиметься із колишніх народних депутатів, які будуть проходити рейтингування усіма людьми, які є партійцями в областях. Таким чином кожен народний депутат у кожній області отримає плюси чи мінус, уже залежно від кількості плюсів буде визначатися його місце в рейтингу і в списку в наступну Верховну Раду.

Більше того: друга позиція цього списку – людина, яка працює в області. Так само буде проводитися рейтингування серед партійців в області. На кожних 200 тисяч населення є людина, яка мала би бути представником в списку до Верховної Ради. Такі області поділили на 5  макрорегіонів. Коли ми, кожен із 5-ти макрорегіонів, даємо свою п’ятірку людей, то їх розставляє в рейтингу на відповідні місця (хто перший, хто другий і так далі) якраз з’їзд макрорегіонів.

Третя людина у трійці – то буде зовнішній експерт, який запрошується партією через те, що має експертне бачення щодо того чи іншого виду діяльності. Тобто це той, хто зовні заходить у «Самопоміч», - зауважила одна з лідерів волинської «Самопомочі».

Як стверджує Юлія Вусенко, за подібним принципом партія проводила відбір кандидатів і на попередніх виборах.

«Тому слова Андрія Івановича абсолютно відповідають дійсності. Наразі партія «Самопоміч» складає списки саме з таких категорій людей. Як вони заходять у них, я вам пояснила», - каже Вусенко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скандал між «Аверсом» і митниками. Нарешті є коментар іншої сторони - начальника митного посту
Наступна новина Ціни на луцькому фестивалі їжі
Останні новини
Схожі новини