Капітальні ремонти, нове обладнання, центр для атовців. Як змінилась луцька медицина за рік

Капітальні ремонти, нове обладнання, центр для атовців. Як змінилась луцька медицина за рік

2019-ий рік став успішним для сфери охорони здоров’я. Торік закупили сучасне діагностичне обладнання, провели капітальні ремонти в інфекційній лікарні, міському пологовому, перевтілили фасад дитячої поліклініки, що на проспекті Волі та створили реабілітаційний центр для атовців.

Минулоріч для Луцької міської клінічної лікарні було виділено понад 8 млн грн на придбання сучасного рентген-діагностичного комплексу Optera. Дистанційно керований, на 3 робочих місця, він дозволяє проводити рентгенівські дослідження не тільки в сфері екстреної медицини та травматології, але і в гастроентерології, пульмонології, урології, гінекології та інших. Для встановлення комплексу було проведено капітальний ремонт приміщень згідно усіх вимог радіаційної безпеки, – йдеться на сайті міськради. 

У Луцький пологовий будинок за кошти міського бюджету придбано сучасний, спеціального призначення апарат штучної вентиляції легень нового покоління HAMILTON-C3 (виробник – Hamilton Medical AG, Швейцарія) вартістю майже 1 300 тис. грн. Він необхідний для забезпечення ефективної роботи відділення інтенсивної терапії новонароджених та надання своєчасної і якісної допомоги крихітним пацієнтам, які потребують примусового проведення дихального процесу у випадку його недостатності чи неможливості здійснення природним шляхом.

Для волинських учасників бойових дій у 2019 році у Луцьку відкрився Центр реабілітації. На його спорудження витрачено близько 17 мільйонів гривень, третя частина з яких — кошти міського бюджету. Заклад укомплектований найсучаснішим обладнанням. Для потреб захисників - фізіологічна та психологічна реабілітація, гідромасажні ванни та басейн для витяжки хребта, циркулярні душі, душ Шарко, денний стаціонар, різноманітні кімнати для занять на тренажерах, що допомагають реабілітуватися в разі порушення опорно-рухового апарату, соляна кімната та фітобар.

Щороку з бюджету виділяються значні суми й на проведення ремонтів у закладах охорони здоров’я. Значний обсяг робіт виконано за останні два роки у пологовому будинку. Зокрема, зроблено капітальний ремонт першого, другого і третього поверхів, сходових кліток жіночої консультації, поточний ремонт коридорів 3-го та 4-го поверхів акушерського корпусу. Цей заклад користується популярністю серед породіль не тільки Волині, а й інших областей. Щороку у стінах Луцького клінічного пологового будинку народжуються тисячі немовлят.

Після капітального ремонту свої двері для пацієнтів відчинив денний стаціонар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги №2. За рік тут проходить лікування близько 3500 осіб. Основний профіль – соматичні захворювання: хвороби серцево-судинної, нервової, ендокринної, травної систем. Для доокомплектації денного стаціонару виділено додаткові кошти з міського бюджету на придбання медичного обладнання та інвентарю.

Спільно з Волинською обласною радою, з ініціативи тодішнього голови, а нині народного депутата Ігоря Палиці, капітально відремонтовано обласну інфекційну лікарню. І хоча це заклад обласного підпорядкування, втім 75% його пацієнтів — лучани, більшість з яких – діти. Раніше це була найгірша лікарня у місті. Нині ж охайна, чиста, з новими санвузлами, коридорами, маніпуляційними та палатами.

За програмою співпраці зі Світовим банком Луцька міська клінічна лікарня отримала другий ангіограф, що стандартно для ангіографічних блоків в усьому світі. Приміщення для нього капітально відремонтували за кошти міського бюджету, на що спрямували майже 2,5 млн грн.

Капітально відремонтували фасад приміщення дитячої поліклініки, що на проспекті Волі. Будівельники зробили його досить нестандартним як для медзакладів, пофарбувавши в яскраві кольори. Вийшло дуже ефектно та цікаво. У приміщенні на вул. Чорновола, 1 капітально відремонтували кабінети профілактичних щеплень та рентгенологічної служби.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин Матвій Данилюк – єдиний герой Крут, який побачив незалежність України. Спогади односельчан
Наступна новина Волинські шахти готують до закриття, - ЗМІ
Останні новини
Схожі новини