Карантин можуть продовжити і після 22 травня, – Шмигаль

Карантин можуть продовжити і після 22 травня, – Шмигаль
Фото ілюстративне

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль прогнозує, що карантин в Україні продовжать і після 22 травня, але з деякими послабленнями.

Про це він розповів в ефірі «Українського радіо», повідомляє Бабель.

Шмигаль наголосив, що 2 травня Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) продовжила режим пандемії та всесвітнього карантину ще на два місяці.

«Швидше за все, спираючись на дані ВООЗ, карантин буде продовжено і далі з наступними етапами послаблень, якщо це дозволятиме зробити ситуація із захворюваністю на коронавірус», – розповів Шмигаль.

Прем’єр пояснив, чому перший етап послаблення карантину розпочинають саме 11 травня. Він зазначив, що саме після цієї дати очікують зменшення кількості захворілих.

«Зараз ми знаходимося на піку захворюваності, або так зване плато. Це коли кількість захворілих щодня не змінюється. Відповідно, за розрахунками, пік завершиться десь 8-9 травня. З 11 травня сподіваємося на початок зменшення кількості захворілих і початок етапу, коли кількість людей, що одужали, буде перевищувати [кількість нових випадків]. Тобто це початок завершення епідемії для України в медичних термінах», – пояснив Шмигаль.

У понеділок, 4 травня, уряд продовжив карантин до 22 травня, але з 11 травня знімають декілька обмежень. Відкриють парки, сквери, дозволять гуртову і роздрібну торгівлю непродовольчими товарами, запрацюють салони краси і перукарні, літні майданчики ресторанів і кавʼярень, музеї, бібліотеки.

У регіонах з найбільшою кількістю хворих на коронавірус після послаблення карантину з 11 травня почнуть вводити «адаптивний карантин».

Премʼєр каже, що три етапи зняття карантину можуть початися одночасно, якщо кількість хворих знижуватиметься.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки волинян лікуються від коронавірусу у лікарнях
Наступна новина «Роботи тільки побільшало». Чим займаються водії «Волиньгазу» на карантині
Останні новини
Схожі новини